Elkezdődött a fürdőidény Pacséron

Elkezdődött a fürdőidény Pacséron

Ma délelőtt nyitotta meg kapuit a fürdőzők előtt a pacséri sós, termálvizes gyógyfürdő. Az első fürdőzők Gunarasról és Adáról érkeztek.

A két éve elkészült 65×35 méteres, közel 2000 négyzetméter vízfelülettel rendelkező magas sótartalmú gyógytó számos gyógyhatású elemet tartalmaz, amelyek elsősorban a bőrbetegségekre, sérülésekre, izomhúzódásokra, érrendszeri megbetegedésekre vannak jó hatással, és rehabilitációs kezelésekre alkalmasak. Ajánlják a légúti megbetegedésekben szenvedők számára is.

Nagyon sok ásványi anyag, só van ebben a vízben, 21-22 g literenként, és az erdélyi sóvidékek után a legsósabb vizű tóról van szó, és oldott oxigén is található benne. A gyógytó legmélyebb pontja 1,6 méter. A 73 fokos víz 1400 méterről tör fel, a tó hőmérséklete 30 fok körül alakul, de forró, nyári napokon a hőfok növekszik.

Az idénre elkészült az 1100 méteres betonút is, amely a Bajmoki úttal köti össze a fürdőt.

A belépő felnőttek és 14 év feletti gyerekek számára 400, 4-14 éves korig 250 dinár, 4 éves kor alatt díjtalan. A családi jegy két felnőtt és két gyerek számára 1000, két felnőtt és egy gyermek számára 800 dinárba kerül. Hónapos jegyek is válthatók, felnőtteknek 4000, gyermekeknek 2500 dinárért. A helybeliek kedvezményes belépőjegyeket válthatnak, és legalább 18 fős csoportok is kedvezményes áron léphetnek be. 17 óra után a belépés felnőtteknek 200, gyerekeknek 120 dinár.

A fürdőben palacsinta, lángos, csokoládés fánk és sült krumpli, üdítő italok, sör, kávé és jégkrém vásárolható. Öltözők, vizesblokk és vendéglátó-ipari létesítmény is a vendégek rendelkezésére áll. Mivel készül az új, fedett rész is, ha minden a terv szerint halad, egész évben tarthat a fürdési idény a létesítményben. Az 540 négyzetméteres új részben 200 négyzetméteres vízfelület lesz, 90 cm mély gyógymedencékkel, emellett szaunát, öltözőket és vendéglőt is tartalmaz. Az idénre számos meglepetést ígérnek az üzemeltetők.

A fürdő 10-19 óráig tart nyitva.

Komáromi Gizella


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »