Elképesztően szoros az osztrák elnökválasztás

Elképesztően szoros az osztrák elnökválasztás

Fej-fej mellett a a szabadságpárti Norbert Hofer és a Zöldek által támogatott Alexander Van der Bellen. Több mint 41 százalékos feldolgozottságnál Norbert Hofer a szavazatok 50,9 százalékát, míg a másik jelölt, a Zöldek által támogatott Alexander Van der Bellen a szavazatok 49,1 százalékát szerezte meg.

 

Később azonban fordult a kocka

 

Az MTI beszámolója szerint 72 százalékos feldolgozottságnál Van der Bellen , a Zöldek pártja által támogatott jelölt átvette a vezetést, 50,1 százalékkal, míg Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltje 49,9 százalékon állt a Sora/ORF által közölt előzetes becslés szerint.

 

Alexander Van der Bellen forrás: salzburg.com

 

 

A városi és a vidéki lakosok összecsapásaként is jellemezhető az ausztriai elnökválasztás második fordulója. Norbert Hofer, a Szabadságpárt jelöltje inkább a falvakban és a kis településeken népszerű, míg Alexander Van der Bellen, a Zöldek aspiránsa a nagyvárosokban.

 

Az első fordulónál magasabb részvételi arányt jeleztek Bécsben és számos tartományban is. Az ATV osztrák televízió által közölt adatok szerint 55 százalékos feldolgozottságnál a választási részvétel már 72 százalékos volt. Végleges eredmények hétfőre várhatók, amikor a levélben leadott szavazatokat is összeszámolják.

 

hirado.hu/origo.hu
borítókép: telegraph.co.uk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »