Elképesztő magyar kajaksiker a brandenburgi VB-n

Elképesztő magyar kajaksiker a brandenburgi VB-n

Egészen elképesztő tettet hajtott végre a magyar csapat a hétvégén a brandenburgi maratoni kajak-kenu világbajnokságon. A mieink a megrendezett 17 versenyszámból 14-ben nyertek és a világbajnoki aranyérmeken túl további 13 dobogós helyezést is szereztek. Csay Renáta minden idők legsikeresebb maratoni versenyzője lett – írj az Origo.

Szombaton utolérte az eddigi legsikeresebb maratonistát, Csabai Edvint, vasárnap pedig már meg is előzte őt a világbajnoki aranyérmeit tekintve Csay Renáta, aki eddig 18 alkalommal bizonyult a legjobbnak a világon. A győri versenyző Bara Alexandrával nyert párosban, a számban rajthoz álló másik magyar egység, Giczy Zsófia és Mihalik Sára Anna bronzérmes lett.

Csay Renátáékhoz hasonlóan összejött a címvédés a Kövér Márton, Dóczé Ádám párosnak is C2-ben. Mögöttük 33 másodperccel lemaradva futottak be a spanyolok, míg a másik magyar egység, Koleszár Zoltán és Dóri Bence Balázs bronzérmes lett. Kövér Mártonék győzelme különösen annak fényében hatalmas tett, hogy Dóczé Ádámnak a versenyt megelőzően hetekig gipszben volt a lába, ráadásul a rajtnál kifordították őket, így az élbolytól lemaradva, körről körre dolgozták le a hátrányukat és szerezték meg az aranyérmet.

A férfi kajakosoknál Boros Adrián és Solti László ezüstérmes lett. Ezúttal is a dél-afrikai egységgel voltak hatalmas csatában, mint tavaly. Most korán kellett megindítaniuk a hajrát, ami ma nem volt elég a győzelemhez.

Még délelőtt a férfi ifjúsági számban nyert világbajnoki címet K-2-ben Petró Erik és Varga Ádám, C-2-ben pedig Laczó Dániel és Bakó Tamás tudott győzni. Jól szerepeltek a B egységek is, Erdőssy Csaba és Mayer Keán bronzérmet szerzett kajakban, Kosznovszki Gergely Zoltán és Adolf Balázs pedig második lett a kenusok között.

„Azt mondtuk, hogy a tavalyi győri világbajnokságon elért eredményeket nem lehet felülmúlni, mégis sikerült. 12 győzelmet arattunk 2015-ben, most pedig 14-et, ami egészen hihetetlen. Mindezt úgy, hogy nagyon kemény mezőny volt, egyik számból sem hiányoztak a korábbi világbajnokok. Nehéz kiemelni bárkit, mert minden versenyzőnk emberfelettit nyújtott, de Csay Renáta előtt külön megemelem a kalapom. Nehéz elképzelni, hogy az ő sikerességét és tehetségét valaha bárki megközelítheti. Dóczé Ádám pedig azzal, hogy gyakorlatilag a mai versenyen futott először a lábtörése után, olyan küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot, ami szintén rendkívüli. Örülök annak is, hogy a B egységek is kiválóan szerepeltek, ez igazán előremutató a jövőt illetően” – összegezte a csapat eredményességét Weisz Róbert, a maratoni szakág vezetőedzője.

Forrás: Origo.hu

The post Elképesztő magyar kajaksiker a brandenburgi VB-n appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »