Elképesztő játékkal legyőztük Fehéroroszországot

Fantasztikus játékkal a magyar csapat  legyőzte a fehérorosz válogatottat. Van esély a bent maradásra.

A Fehérorosz válogatott közvetlenü az elitcsapatok mögött, a világranglistán a kilencedik helyén tartózkodik. A legyőzésük óriási fegyvertény, egyben megmarad az esély bennmaradásra, ehhez azonban az is kell, hogy jövő kedden a franciák is legyőzzék a beloruszokat.

A magyar válogatott az első harmad ötödik percében rögtön vezetést is szerzett, először a VB-n. Kóger Dániel passzát a berobbanó Nagy Gergő értékesítette. A fehéroroszok nyomtak, de még emberelőnyben sem jutottak sokra, olyannyira, hogy még nőtt is az előnyünk. 
 
Andrew Sarauer és Vas János fantasztikusan felépített támadását utóbbi váltotta gólra, egyben ez a VB első emberhátrányos gólja. 
 
A 13. percben a fehéroroszok emberelőnyben Geoff Platt révén 2:1-re módosítják az állást: a kapunk előtti bedobás után azonnal gólra váltották. Az első harmadban marad is az eredmény, nagyon nyomtak a fehéroroszok.
 
A második harmadban azonban egy durva fehérorosz hiba után a 21 éves Sebők Balázs egy az egyben vezethette a fehérorosz kapusra, akit nagy csellel megzavart, és belőtte a harmadik gólunk. A fehéroroszok nem adták fel, hatalmas energiával kezdtek rohamozni, ám  jött Galló Miklós és csodaszép gólt lőtt. 4-2.
 
A magyar válogatott még sohasem szerzett egy meccsen négy gólt, ez történelmi eredmény.
 
Az egyre idegesebb, láthatóan fejben is széteső fehérorosz válogatott egyre többször kerül hátrányba, ezt jelzi, hogy a III. harmadot kettős emberelőnyben kezdhettük.
 
Az utolsó játékrészben a lassan felpörgő fehéroroszok először a 10-ik percben lőttek kapura, igaz, utána egyre nagyobb nyomás alá helyezték a kapunkat. Az utolsó percekre a fehéroroszok még a kapusukat is lehozták a pályáról, ám ahelyett, hogy gólt lőttek volna, ők kaptak egyet:
 
Vas János révén ismét emberhátrányból lőttünk gólt, beállítva ezzel a végeredményt, a magyar válogatott 5:2-re legyőzte a fehéroroszokat!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »