Elképesztő ítélet született Budaházy György ügyében

Elképesztő ítélet született Budaházy György ügyében

A terrorcselekménnyel vádolt hazafit, Budaházy Györgyöt 13 év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék első fokon.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A vád szerint a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel próbálta megváltoztatni a kormánypártok politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban.

Hírdetés

A vádlottak az ügyészség szerint Molotov-koktélos támadást intéztek MSZP- és SZDSZ-pártirodák, képviselők, vezető politikusok otthonai ellen, ezeknél a cselekményeknél sérült nem volt. Ugyanakkor a vádpontok között szerepel Csintalan Sándor HírTV-s műsorvezető, korábbi vezető szocialista politikus brutális bántalmazása és egy szórakozóhely, egy jegyiroda és melegbárok elleni támadás is.

Budaházy György neve 2002-ben vált ismertté, amikor a választás eredménye, a szocialista-szabad demokrata koalíció győzelme ellen tiltakozva néhány társával lezárta az Erzsébet hidat. A következő években tüntetéseket szervezett, több eljárás folyt ellene.

A mai, első fokú ítéletében a bíróság Budaházyt terrorcselekmények elkövetése miatt 13 év fegyházbüntetésre ítélte, feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A büntetés idejébe beleszámítják az előzetesben és házi őrizetben töltött éveket is.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »