Elképesztő bírságot kell fizetnie a Barcelonának Neymar miatt

A Barcelona 2013-ban szerezte meg Neymart, később kiderült, hogy adócsalás történt az ügyben, ezért most a klub 5,5 millió eurót fizet ki a spanyol adóhatóságnak.

A katalán klub az átigazolás után azt állította, hogy 57 millió eurót fizetett ki Neymarért, mégpedig olyan lebontásban, hogy a Santos 17 millió eurót kapott, míg a labdarúgó szülei 40-et. Később a nyomozók azt állítottak, hogy a Barca valójában 83 millió eurót fizetett ki a csatárért, amit először tagadott a klub.

A Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu elismerte, hogy 2011 és 2013 között hibáztak az adótervek kialakításakor, ezért muszáj volt belemenniük a bírság  kifizetésébe. Bartomeu szerint jobb is ez, mert így lezárhatják az ügyet.

Neymar ellen is indult eljárás adócsalás miatt, sőt, bűnösnek is találták. A támadó nem vett részt a Copa Américán, mert a Barcelona csak egy tornára volt hajlandó elengedni a játékost, a brazil szövetség pedig az olimpiát választotta. A válogatott már a csoportkörből sem tudott továbbjutni a Copán, Peru ellen egy szabálytalan góllal kaptak ki. Neymar az Instagramon szólt be a kritikusoknak, azt írta, hogy a kiesés után nagyon sok ember kezd majd el hülyeségekről beszélni, akik nem értik meg, hogy a futballban előfordulnak hasonló dolgok.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Otthagyja a Barcelonát a hatszoros bajnok brazil védőBrutális támadás ért két nőt Barcelonában, mert a spanyol válogatottnak szurkoltakMessi két gólpasszával a Barcelona nyerte a Spanyol Kupa döntőjétRovatok: SportTelepülés: SpanyolországCímkék: sport, Spanyolország, FC Barcelona, pénzbírság, Neymar, adócsalásForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »