Eljátszadoztunk a vízben a brazilokkal

Eljátszadoztunk a vízben a brazilokkal

A helyosztón még jobban elkaptuk a a brazil vízilabdásokat, mint a csoportmeccsen. 13-4 lett a vége, szebbnél szebb gólokat dobtak a Benedek-legények, ami némi gyógyírt jelent a negyeddöntős kiesésre. Jöhet az utolsó meccs az ötödik helyért!

A TELJES RIÓI MAGYAR PROGRAM, KATTINTSON!

Magyar vízilabdázónak az ötödik helyért csatázni olyan, mint Hosszú Katinkának a negyedikért, nem túl motiváló. A Montenegró elleni elődöntős vereség után Szívós Márton viszont kiadta az ukázt, egyetlen cél létezik: az ötödik hely. Ennek szellemében ugrott medencébe Benedek Tibor csapata.

Erdélyi nullszöges gólja, majd az eddig mélyen tudása alatt teljesítő csapatkapitány, Varga Dénes rá jellemző, megúszásból szerzett találatából már látszott, a magyaroknak van kedve pólózni csütörtök délelőtt (brazil idő szerint). Nem lehet tudni, hogy a braziloknak volt-e, de ha igen, hamar elvettük.

Volt, hogy előnyben az egyik magyar a falban még továbbtette a másiknak, és úgy mattoltuk a szebb napokat látott, világbajnok szerb, bocsánat, brazil Sorót, máskor Szívós lőtt 3 méterről az üres kapuba szélről jövő csodapassz után.

A szünetbeli 7-1 sokatmondó volt, de a mieink élvezték a macska-egér harcot, igazából már csak olyan kérdések maradtak, mint, hogy minden visszaúszásnál kiszórnak vajon egy magyart, vagy csak minden másodiknál.

Erdélyi góljára (a 9. a sorban) nincsenek jelzők: az egri vízilabdázó a part felé nézett, és a kapunak háttal tempózva pöccintett Soro kapujába. A mérkőzést a Varga-testvérek zárták le, ami utolsó mérkőzésünk előtt akár biztató is lehet. A szokásos kombinációt láttuk: Dániel a feladó kintről, a centerbe beúszó, a labdába épp csak belekapó Dénes a végrehajtó. A 2013-as vb-döntőben láttunk utoljára ilyen összhangot tőlük. A korábbi, és jelenlegi cséká zseniális képességeire szükség lesz az ötödik helyért menő meccsünkön is, ugyanis akár a görögöket, akár Spanyolországot kapjuk, kőkemény vízi csata vár majd ránk.
Erre készülnek a válogatott játékosai és trénere is, akik már a közeljövőről nyilatkoztak az M4 Sportnak a lefújást követően.

Erdélyi Balázs:
Kötelességünk volt, hogy összeszedjük magunkat a negyeddöntő után a stáb és az otthoniak miatt is. Nagyon nehéz volt azért összekapni a csapatot a Montenegró elleni vereséget követően. Ma az előző brazil meccshez hasonlóan kezdtünk. Az ötödik helyért menő meccsen még ennél is nagyobb elánnal megyünk majd neki az ellenfélnek.

Vámos Márton:

A mai meccs ugyanolyan nehéz volt, mint a csoportbeli találkozó. Nem volt egyszerű felállni a padlóról, de felszívtuk magunkat a mérkőzésre. Túl tudtam tenni magam a negyeddöntőben kihagyott büntetőn, ebben jó vagyok, de azért még valószínűleg eszembe jut majd az a mozdulat a pályafutásom során. Döntőt akartunk játszani, szóval fizikálisan biztosan bírni fogjuk az utolsó meccset is az ötödik helyért.

Benedek Tibor:
Erre a pár napra túl kell lépni a Montenegró elleni vereségen, hosszútávon majd meglátjuk, milyen hatással lesz ránk az a meccs. Most rá kell tennünk még egy lapáttal a mai teljesítményünkre, mert ennél keményebb meccs jön. Hogy miképp vészeltem át a Montenegró elleni kudarcot? Én meccs után vagyok jobban valamivel, reggel pedig rosszabbul, ezt a szokást most is tartottam. Ma úgy tűnt, hogy jól tudtunk koncentrálni, de továbbra is kell figyelni. A görögök ellen többet játszottunk mostanában, de a spanyolokat is meg tudjuk verni. Lesz még addig pár napunk edzeni, a lényeg, hogy arra a meccsre legyünk topon.

Vízilabda, férfiak, helyosztó az 5-8. helyért
Magyarország-Brazília 13-4 (4-1, 3-0, 4-3, 2-0)
Gólszerzők: Erdélyi 4, Varga Dénes 2, Decker Á., Vámos, Varga Dániel, Szivós, Hárai, Kis G., Zalánki, illetve Delgado 2, Felipe Perrone, Crivella


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »