Eljárást kezdeményez Tyson Fury ellen a WBA

A WBA megunta Tyson Fury dolgait, és eljárást kezdeményez ellene. A szervezet kokainnal megbukó nehézsúlyú világbajnokát előbb meghallgatják, majd vélhetőleg elveszik a vb-övét.

 

A WBO és WBA profiökölvívó-szervezetek nehézsúlyú bajnoka, Tyson Fury (25-0, 18 KO) drogbotrányba keveredett – az ESPN amerikai televízió szerint kokainnal bukott le –, majd a lehető legtrágárabb módon bejelentette visszavonulását, amelyet pár óra múlva hasonló stílusban visszavont. A két nagy szervezet tíz napot adott Furynak, hogy dokumentumokkal igazolja, miért nem lép ringbe, és ha ezt nem teszi meg, akkor megfosztják világbajnoki címeitől. A WBA azonban megunta Fury dolgait, és eljárást kezdeményezett ellene.

„Eljárást kezdeményeztünk a brit bokszoló ellen, amelynek során meg fogjuk hallgatni Furyt is. Az anyag, amelyet a szervezetében kimutattak, tiltott, és ezt figyelembe kell vennünk. Rövidesen dönteni fogunk a világbajnoki címről is” – jelentette ki Gilberto Mendoza, a WBA elnöke.

És ki kaphat elsősorban lehetőséget a szervezetnél, ha Furyt tényleg megfosztják a világbajnoki címétől? A WBA sima bajnoka, a King Kong becenévre hallgató, veretlen kubai Luis Ortiz (25-0-2, 22 KO) már jelezte, ha kell, belép Fury helyére, és október 29-én hajlandó kiállni Klicskóval, ám a karibi klasszis számára ez a meccs biztosan nem jön össze, ráadásul jelenleg nincs másik meccse lekötve. Ám vélhetőleg a vb-övért kiírt találkozón ő állna az egyik sarokban. Ugyanakkor az sem zárható ki, hogy a WBA korábbi világbajnoka, Vlagyimir Klicsko kap lehetőséget, ráadásul rögtön egy címegyesítő meccsen, ugyanis egyre valószínűbb az, hogy összecsap az IBF-öv jelenlegi birtokosával, Anthony Joshuával (17-0, 17 KO), ha erre a szervezet is áldását adja. Úgy tűnik, a két bunyós menedzsmentje már meg is egyezett egymással.

– Joshua promóterével már meg is egyeztünk az anyagiakban. A döntés most a világszervezetektől függ, de szeretnénk, ha összejönne a találkozó – közölte Bernd Boente, a 41 éves ukrán menedzsere, míg Joshua csapata szerint november végén vagy december elején a WBA- és IBF-címekért léphetne ringbe a két bunyós.

És hogy mi lesz Tyson Furyval? Nos, a brit bunyós edzője-nagybátyja úgy véli, Fury akár már a nyáron újra ringbe léphet.

„Márciusban vagy áprilisban ismét edzésben lesz, és folytatni fogja a karrierjét. Ha Tyson ismét egészséges lesz majd, meg kell kapja az esélyt, hogy ismét egyből a címért bokszolhasson” – nyilatkozta Peter Fury.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »