Elitkörbe jutott a Marosvásárhelyi City'us

Elitkörbe jutott a Marosvásárhelyi City'us

Bejutott a teremlabdarúgó-UEFA-Futsal Kupa legjobb tizenhat csapata közé a román bajnoki címvédő Marosvásárhelyi City’us, ugyanis a csehországi Chrudimban rendezett tornán a házigazda ERA-PACK mögött – egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel – a 6. főcsoport második helyén végzett.

chrucity_bA vásárhelyi csapatnak (zöld mezben) egy háromgólos vereség is belefért az utolsó játéknapon Chrudimban

A pénteki harmadik forduló mérkőzései előtt a vásárhelyi együttes már közel volt a továbbjutáshoz, hiszen 4 ponttal a második helyen állt – 3-3-as döntetlent játszott a ciprusi APOEL Nicosiával és 8-3-ra legyőzte a szlovákiai Pozsonyi Pinerolát. Esélyeit növelte, hogy pontegyenlőség esetén sokkal jobb gólkülönséggel (11-6) rendelkezett, mint a második helyre pályázó ciprusiak (3-10).

A zárónap első meccsén a pont nélküli Pinerola és az APOEL találkoztak: fordulatos küzdelemben, 3-3-s félidei állást követően a nagy arányú győzelmet célzó ciprusiak végül csak 6-5-re nyertek. Ezzel pontszámban ugyan beérték a City’ust a második helyen, azonban így is kevés esélyük maradt a továbbjutásra, ugyanis ehhez arra volt szükségük, hogy az utolsó mérkőzésen a vásárhelyiek tizenkét góllal kapjanak ki a házigazdáktól. Ennek tudatában léptek tehát pályára az erdélyiek a csoportgyőztes házigazda ellen. Szünetben kétgólos hátrányban voltak, és végül 3-0-s vereséget szenvedtek, azonban ez simán belefért a második hely megtartásához, hiszen jobb gólkülönbségével (+2 gól) megelőzték az APOEL Nicosiát (–6).

A City’us 2010, 2011 és 2013 után negyedik alkalommal jutott be az UEFA-Futsal Kupa elitkörébe, a kontinens legjobb tizenhat csapata közé. Az elitkör sorsolását október 21-én tartják, az ősz végén négy négyes kvartettben küzdenek az együttesek a csoportelsőségért, amely biztosítja a jövő év áprilisában megrendezendő négyesdöntőben való részvételt. A Magyarországot képviselő Győr százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg ukrajnai csoportját. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »