Elindultak Krakkóba a Pécsi Egyházmegye fiataljai

Elindultak Krakkóba a Pécsi Egyházmegye fiataljai

Július 18-án, hétfőn indultak el a krakkói Ifjúsági Világtalálkozóra a Pécsi Egyházmegye fiataljai.

A katolikus egyház életének kiemelkedő eseményét két-három évente rendezik meg. A találkozón a fiatalok püspöki katekéziseken vesznek részt, hivatásokkal ismerkednek, találkozhatnak a pápával, valamint azzal a több millió másik fiatallal is, akikkel a közös hit köti össze őket.

Több mint harminc éve milliókat mozgat meg a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó: először II. János Pál pápa hívta meg Rómába a katolikus fiatalokat 1984 virágvasárnapján. Az ifjúsági találkozót egyházmegyei szinten minden évben, nemzetközi viszonylatban két-három évente rendezik meg. Az idei találkozó színhelye Krakkó, ahová Pécsről július 18-án este indultak az egyházmegye fiataljai.

Sass Norbert diakónus elmondta: „Ez az esemény összehozza a fiatalokat. Várom, mert megismerhetem más népek kultúráját, megtapasztalhatom, hogy szerte a világban hogyan gondolkodnak a fiatalok a vallásról, hogyan élik meg a hitüket. A találkozó a világ számára is nagyon fontos esemény, hiszen a fiatalok egy helyen, összegyűlve imádkoznak együtt és tesznek tanúságot a hitükről.”

A világtalálkozó egyik legfontosabb feladata az, hogy megmutassa az érkezőknek: nincsenek egyedül a hitükben, a krisztusi tanítás az egész világon jelen van a fiatalok életében.

A találkozó minden alkalommal püspöki katekézisekkel, lelki programokkal várja az érkezőket, továbbá számos hivatást is bemutat azoknak, akik még keresik útjukat. A közösségi élményt rendkívülivé teszi, hogy a közös szentmisék résztvevői a Szentatyával is találkozhatnak.

Nagy Norbert, a Pécsi Egyházmegye ifjúsági referense hozzátette: „A világegyház találkozása, a pápa és a püspökök jelenléte, sok ezer pap és közös misék, közel kétmillió résztvevő – ez mindent elsöprő élmény.”

A Pécsi Egyházmegye fiataljai a PécsiKatifi szervezésében indultak útnak. Az előtalálkozók július 20-tól 25-ig zajlanak Lengyelország egyházmegyéiben, ezt követi a világtalálkozó Krakkóban július 25. és 31. között.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »