Elhunyt Kiss Ernő

Elhunyt Kiss Ernő

Az MNO belügyi forrásokból megerősített információja szerint szívinfarktust követően elhunyt Kiss Ernő nyugalmazott dandártábornok.

2015 decemberében jogerősen négy és fél évre súlyosbította Kiss Ernő vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt kiszabott börtönbüntetését a Fővárosi Ítélőtábla. A nyugalmazott rendőr dandártábornok leghamarabb büntetése kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra.

A bíróság öt évre eltiltotta a vádlottat a közügyek gyakorlásától is, és több mint 36 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. Az ítélet szerint Kiss Ernő közvetítőként tüntette fel magát egy olyan ügyben, amelyben pénzt kértek Kocsis Istvántól, a Magyar Villamos Művek (MVM) volt vezérigazgatójától, hogy az ellene indult büntetőeljárás számára kedvező fordulatot vegyen.

Felülvizsgálat

2016 februárjának közepén Kiss felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához, és azt kérte, hogy ügy lezárultáig ne kelljen börtönbe vonulnia. Információink szerint ezt a kérvényt szerdán elutasították, csütörtök hajnalban pedig szívinfarktus következtében elhunyt az egykori dandártábornok.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »