Elhunyt Fogassy Judit nővér, a Jézus Szíve Nővérek Társaságának tagja

Elhunyt Fogassy Judit nővér, a Jézus Szíve Nővérek Társaságának tagja

Május 7-én hajnalban Los Angelesben, magyar idő szerint délelőtt háromnegyed 10-kor a Jézus Szíve Társaság rendházában, az érte imádkozó nővéreivel körülvéve Fogassy Judit nővér a mennyországba költözött – adja hírül a Jézus Szíve Nővérek Társasága.

Judit nővér békésen hagyta itt a földi életet, nem szenvedett sokat. Utolsó szavaival kifejezte, hogy tudja, hogy Jézus szereti őt. Hálát adunk lángoló szeretetéért, mély hitéért, Egyházhoz való hűségéért és élete utolsó pillanatáig minket buzdító szavaiért. Nyugodjon békében! – fogalmaz Adrienn nővér, a közösség magyarországi elöljárója.

Pár nappal halála előtt Judit nővért, a Magyar Püspöki Konferencia Hitoktatási Bizottsága egykori főmunkatársát meglátogatta Udvardy György püspök.

Fogassy Judit nővér néhány nappal halála előtt videóüzenetben köszöntötte a magyar testvéreket. Így üzent: „Az embereket lángra kell gyújtani. (…) Kenetteljes szavak nem kellenek, az igazság kell.”

Fogassy Judit nővér 1949. április 28-án született, 2016. május 7-én hunyt el. A rendi közösség által összeállított életrajzot hamarosan közöljük.

A Magyar Püspöki Konferencia Hitoktatási Bizottsága készített összefoglalót Judit nővér szakmai tevékenységéről: 1998-tól az Országos Hitoktatási Bizottság pedagógiai asszisztense, majd főmunkatársa volt. 2000-ben megszervezte és beindította az Országos Katekumenátus Konferenciát, melyet azóta évente rendeznek meg. 1998-ban megszervezte a Nemzeti Kateketikai Kongresszust, melyet ettől kezdve kétévenként hívott össze az MKPK Hitoktatási Bizottsága, idén novemberben lesz a 20. kongresszusuk. Judit nővérnek köszönhető a 2002-től beindított úgynevezett területi koordinátorképzés is, melyet az OHB országos szinten szervezett meg. Ugyancsak Judit nővér érdeme, hogy számos külhoni egyházmegyében tartottak továbbképzéseket katekéták számára, többek között a Felvidéken, Erdélyben és Szabadkán.

Sok dokumentum, segédanyag összeállítása is Judit nővér munkája, így a Katekéták kézikönyve, a Családi katekézis, a Vegyétek és egyétek kiadvány, A katekumenátus kézikönyve.

Az MKPK Hitoktatási Bizottságának főmunkatársaként 2001-től nemzetközi kateketikai bizottságok szakmai munkájában is részt vett, így a CCEE kateketikai bizottságában és a CNER, a Nemzeti Kateketikai Vezetők Központjának munkájában. Konferenciák résztvevőjeként, előadójaként kapcsolódott be szakmai előkészítő anyagainak a kidolgozásába és dokumentumok előkészítésébe. 2012-ben a rendje visszahívta Amerikába.

Forrás: Jézus Szíve Nővérek Társasága, MKPK Hitoktatási Bizottsága

Fotó: szemlelek.blog.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »