Elhunyt Biszku Béla

94 éves korában a Mazsihisz szeretetkórházában elhunyt Biszku Béla volt belügyminiszter, a kommunista pártállam egyik meghatározó politikusa – írja az Index.

A lap emlékeztet rá: Biszku volt az egyetlen pártállami vezető, akit az 1956-os sortüzek elrendelésében betöltött szerepe miatt a rendszerváltás után bíróság elé állítottak.

A Fővárosi Főügyészség 2012 szeptemberében  több ember ellen elkövetett emberölésre való felbujtás háborús bűntettével gyanúsította meg Biszku. 2013 októberében a Budapesti Nyomozó Ügyészség háborús bűntett és más bűncselekmény elkövetése miatt vádat emelt ellene. 2014. május 13-án első fokon öt és fél éves szabadságvesztésre ítélték, de 2015 nyarán, másodfokon mindezt hatályon kívül helyezték, és új eljárást rendeltek el.

Az egykori belügyminisztert tavaly decemberben a Fővárosi Törvényszék első fokon két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte háborús bűntettek miatt – írja az mno.hu.

Az utolsó mohikánként ez a bűnös is ágyban párnák közt múlt ki az árnyékvilágból. Remélhetőleg ez nem kap állami temetést, mint a másik híresség (Horn Gyula).

Az áldozatok mindhalálig áldozatok maradnak Magyarországon, meghurcolóik luxus körülmények között éltek és élnek. Ez az igazi szégyen. Ez is bizonyíték arra, hogy a valódi rendszerváltozás bizony elmaradt!

Békéscsaba, 2016. április 1.

Anton

Emlékeztető: „…A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.” (Szolzsenyicin Nobel-díjas orosz író, az egykori gulág munkatábor foglya)

 

 

 

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »