Elhibázott rendőrségi reform Ukrajnában

Az ukrajnai Krivo Ozero történt gyilkosság eset a rendőrség reformjának a következménye – jelentette ki Kirill Kulikov, az Interpol ukrajnai központi irodájának volt vezetője.

Mint ismeretes, ukrán rendőrök összevertek, majd agyonlőttek egy megbilincselt, 32 éves férfit a dél-ukrajnai településen – az eset komoly közfelháborodást és sajtónyilvánosságot kapott, az ügyben csütörtökön a főügyész is megszólalt. Szemtanúk elmondása alapját a férfit – Olekszandr Cukermant – egy szál alsónadrágban, felesége, édesanyja és két gyermeke szeme láttára ölték meg a rendőrök otthona előtt a nyílt utcán.

Kulikov véleménye szerint a történtekhez a rendőrség reformja vezetett. “Három hónap képzés után aligha kaphattunk olyan képzett tiszteket, akik méltósággal és szakértelemmel teszik a dolgukat. Sajnáltunkra, ezek nem megfelelően képzett emberek, akiknek a fejükbe verték, hogy ők „nép hősei”, és döntéseik vitathatatlanok. Ezek a rendőrök „rettenthetetlen cowboyokká” váltak.” – osztotta meg véleményét Kulikov.

A szakértő véleménye szerint bárhogyan is nevezhetik Ukrajnában a rendőröket, ettől még nem fognak nagyobb szakértelemmel rendelkezni – írja a Golos.ua.

„Sajnálatos, hogy ezt kell mondanom, de három hónap a patkányok születnek meg. Minden más sokkal hosszabb folyamatot igényel. A szovjet rendszerben még a zászlós is 2 éves képzést kapott. Ők össznépi hősök voltak, akiről vicceket meséltek. Nálunk három hónap alatt olyan jogvédőket képeztek ki, akiket a milíciától csak az különböztet meg, hogy kevésbé képzettek, és más egyenruhát viselnek.” – mondta Kulikov.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, Ukrán Nemzeti Rendőrség, nemzeti rendőrség, ukrán rendőrség, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »