"Elhibázott politika" – Franciaországot teszik felelőssé a szíriai helyzetért

Franciaország elhibázott politikája súlyosbította a szíriai konfliktust – jelentette ki szerdán Bahram Kászemi, az iráni külügyminisztérium szóvivője Jean-Marc Ayrault francia külügyminiszter korábbi bírálatára reagálva.

Ayrault szerdán felszólította a szíriai rezsim – szavai szerint – “keresztapáit”, Iránt és Oroszországot, hogy hagyjanak fel a szíriai konfliktusban a “kettős játékkal” és tegyenek meg mindent, hogy a damaszkuszi rezsim beszüntesse “a háborús bűntetteket”.

“Azok, akik megállíthatják (ami Aleppóban történik), de nem teszik, felelni fognak azért, mert szemet hunytak a bűntettek fölött” – mondta a francia külügyminiszter. Kászemi válaszul kijelentette: “Mindenki tudja, hogy Franciaország egyike azoknak az országoknak, amelyeknek elhibázott politikája súlyosbította az aggasztó helyzetet Szíriában”.

Hozzátette, hogy Ayrault – akinek tisztában kéne lennie a térség helyzetével – szavai “valótlanok és váratlanul jöttek”. Az iráni külügyi szóvivő azt javasolta a franci külügyminiszternek, hogy mielőtt igazságtalan kijelentéseket tesz, nézzen utána a térség történetének a közelmúltban. Különösen “a francia kormány bizonyos tisztségviselőinek” a bűnöző Szaddám Huszein rezsimjének támogatásában, és az Irán elleni háború idején történő felfegyverzésében játszott szerepét ajánlotta Ayrault figyelmébe az iráni szóvivő.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Törökország 900 kilométeres falat épít a török-szír határonAz aleppói gyerekek egy valódi rémálom foglyaiFerenc pápa: a szíriai bombázásokért felelős embereknek Isten előtt kell felelni tetteikértRovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: Franciaország, Szíria, szíriai helyzet, szíriai konfliktus, szíriai polgárháború, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »