Elhagyhatták a kórházat a sebesült rendőrök

Elhagyhatták a kórházat a sebesült rendőrök

A hét végén csaknem száz új bejelentés érkezett a szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás kapcsán. A Magyar Nemzetnek ügyészségi források elmondták, hogy a közel ezer bejelentés között vannak a nyomozást valóban segítő, az elkövetőre vonatkozó új információk, de hajmeresztő ostobaságok is: volt például olyan, aki bejelentésében azt állította, hogy ismert politikusok követték el a két rendőrt súlyosan megsebesítő robbantást. Ezzel együtt minden beérkezett adatot elemeznek, összevetik a már rendelkezésre álló információkkal.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője pénteken azt közölte a sajtóval, hogy ötvenhat fényképet és videót töltöttek fel a nyomozás segítésére létrehozott rendőrségi honlapra. Ezeket a térfigyelő kamerák felvételeivel együtt elemzik.

Időközben kiderült, hogy az ügyészség a vadászkamarán keresztül az ország összes vadásztársaságától segítséget kért. A nyomozók azt szeretnék kideríteni, végzett-e valahol próbarobbantást a merénylő – tudta meg tegnap az Index.

Abban bíznak, hogy a vadászok esetleg találkoztak olyan helyszínnel, ahol kráterek vagy detonációra utaló nyomok (pél­dául szögek, bombaalkatrészek stb.) maradtak. A nyomozók azt kérik, ha valaki a leírásnak megfelelő gyanús dolgokat észlelt, azt haladéktalanul jelentse a rendőrség információs vonalán, a helyszínt hagyja érintetlenül.

A Magyar Idők tegnap arról írt, hogy a támadásban megsérült rendőrök hétfőn elhagyhatták a kórházat. Az ápolásuk egy rehabilitációs intézetben folytatódik tovább. A lap arra is kitér, hogy az ügyészség egyelőre nem tervezi, hogy megemeli a tízmillió forintos nyomravezetői díjat.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 10. 19.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »