Elhagyhatták a kórházat a robbantásban megsérült rendőrök

Elhagyhatta a kórházat a Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőr – közölte sajtóhíreket megerősítve az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedden az MTI érdeklődésére.

Azt írták, hogy a járőrök rehabilitációs kezelésen vesznek részt.

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. A nyomozók gyakorlatilag felporszívózták a környéket. Információink szerint a bomba alkatrészei mellett az utcán eldobott üdítődobozokat, szövetdarabokat és papír zsebkendőket is összegyűjtötték, hogy később ezeket is bizonyítékként használják fel a tettes elleni eljárásban.

Az Index megírta, hogy vadászok is segíthetnek a tettes nyomára bukkanni. A nyomozók azt akarják kideríteni, hogy végzett-e próbarobbantást valahol a gyanúsított. Ha ugyanis tett ilyet, akkor a helyszínen maradhattak nyomok, bizonyítékok, például a robbantás után maradt kráter vagy szögek.

A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytat eljárást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »