Elgázolt vezérszurkoló: versben kért bocsánatot

Elgázolt vezérszurkoló: versben kért bocsánatot

Versben kért bocsánatot a debreceni vezérszurkolót elgázoló autós a hozzátartozóktól. A férfit felfüggesztett fogházra ítélték, a bíróság szerint az áldozat is felelős volt a balesetért.

A Mikepércsen történt gázolás erejét jelezte, hogy az autó motorháza, szélvédője és a teteje is összetört. A 35 éves áldozat a DVSC vezérszurkolója volt, aki munkatársaival reklámtáblát szerelt az út mentén. A férfi a kórházba szállítás után két nappal belehalt sérüléseibe.

„A baleset során a gyalogos az úttest jobb oldalán található útpadkára esett. Olyan súlyos, traumás eredetű agyzúzódást, koponyatörést és koponyavérzést szenvedett el, hogy kórházba szállítását követően június 27-én elhalálozott” – mondta Telek Zsolt ügyész. Az ügyészség szerint a kocsit vezető 56 éves férfi a megengedettnél gyorsabban, 50 helyett 55-60-nal hajtott. Nem volt részeg, autója műszakilag rendben volt. A vádlott, aki sem kép-, sem hangfelvétel készítését nem engedte a tárgyalóteremben, vallomást tett, de kérdésekre nem válaszolt. Korábbi mondatait a bíró olvasta fel. „Ebben úgy nyilatkozott, hogy nem érzi magát felelősnek a baleset bekövetkezése miatt, amellett, hogy nagyon sajnálta a gyalogost mint embert, de őt tartotta felelősnek, mert féktávolságon belül lépett elé” – fogalmazott Nagy Zsuzsanna.

A büntetlen előéletű férfi az áldozat családjától a saját maga írt verssel kért bocsánatot a bíróságon. Komáromi Gábort a magyar sport állócsillagának nevezte, aki sokat tett a debreceni szurkolókért. A vádlott első fokon felfüggesztett fogházat kapott. Az ítélet szerint a balesetben az áldozat figyelmetlensége is közrejátszott. „A vádlott tényleges haladási sebességéről a tőle elvárható intenzív fékezéssel meg tudott volna állni az elütést megelőzően és el tudta volna kerülni az ütközést” – tette hozzá a bíró.

A sofőrt a bíróság két évre eltiltotta a járművezetéstől. Az ítéletet az ügyész és a védelem is tudomásul vette, így az jogerős.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »