Elfogyhatott a téma: legújabban a Pesti Srácok kovácsbélázott – az érintett válaszaival

Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője bizalmas kapcsolatban volt a nemrég kémkedés miatt letartóztatott lengyel politikussal, Mateusz Piskorskival – olvasható az erősen kormányközeli Pesti Srácok című portálon pénteken közzétett cikkben.

“A Varsóban lebukott orosz kém segítette a Jobbik térnyerését Európában – A PS-en a ‘kágébéla’ dokumentumok!” – című cikk Molnár Balázs, volt európai parlamenti szerződéses tisztviselőnek a magyar Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) tett tanúvallomására hivatkozik.

A Prosti Srácok birtokába került vallomás szerint a szintén kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla a Jobbik oroszországi közéleti bevezetéséről szóló megállapodástervezetet írt alá egy Piskorski által elnökölt szervezettel.

A tanúvallomás szerint Kovács Béla parlamenti munkájára jellemző volt, hogy minden egyes kérdésben, amelyben az oroszok szóba kerültek, mindig az ő érdekeiket képviselte, a “magyar ügyeket alig-alig”.

A Pesti Srácok szerint a KNYF már költségvetési csalás miatt is nyomozást indított egyelőre ismeretlen tettes ellen Kovács Béla és Szegedi Csanád volt jobbikos európai parlamenti képviselők feltételezett visszaélései kapcsán. Továbbá Kovács Béla “szexuális zaklatásos” ügyei is előkerültek.

Molnár Balázs ebben a másik ügyben tanúként arról beszélt: Kovács Béla két asszisztense szexuális zaklatásra panaszkodott. “Ebből a Jobbik vezetőségében óriási botrány lett, az elnökség is napirendre vette, de végül a pártelnök elsimította az ügyet, nem hívták vissza a képviselőjüket az EP-ből” – mondta az ügyészeknek Molnár Balázs, aki szerint “győzött az érdekeltség” és “ezért döntöttek így”.

Kovács Béla ennek kapcsán viccesen meg is jegyezte Molnár Balázsnak, hogy “mindenhol fizetni kell a képviselőségért, csak máshol nem ötmilliót” – írja a Pesti Srácok.

Kovács Béla: Hazugságokat állít a pestisracok.hu

Az érintett az alábbi közleménnyel reagált a kormányközeli lap vádjaira:

Tegnap este a Pesti Srácok portálon hazugságoktól és súlyos rágalmaktól hemzsegő cikk jelent meg rólam. A cikk állításával szemben Piskorskival soha nem voltam bizalmas viszonyban, nemzetközi választási megfigyelőként többször találkoztam vele, innen az ismeretség. Az említett együttműködési szerződés tervezete valóban eljutott hozzám azonban a Jobbik hozzájárulásának hiányában az nem került aláírásra. Az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének (AENM) soha nem volt lengyel párt tagja, különösen a még hivatalosan be sem jegyzett Zmiana. Az AENM-nek van alapszabálya és programja is, amelynek végrehajtásához használja fel az EP által biztosított pénzügyi eszközöket.

Szintén valótlanul állítja a kormánypárti portál, hogy elfogultan orosz érdekeket képviseltem volna. Ha az illetők valóban követnék európai parlament képviselői tevékenységemet, akkor tudhatnák, hogy több különböző fórumon, például választási megfigyelőként is bíráltam, kritikával illettem Oroszországot, ha azt jogosnak éreztem. A költségvetési csalás vádja ugyancsak hazugság, mindössze az első mandátumom alatt rövidebb ideig volt három olyan gyakornokom, akik nem csak Brüsszelben elvégzendő feladatokat kaptak tőlem. Az OLAF jelentésében pusztán ezt kifogásolta, a gyakornokokra felhasznált költségkeretet még a nyáron vissza is fizetem az Európai Parlamentnek.

A szexuális zaklatás vádja totális hazugság, amelyet kikérek magamnak. Egy asszisztens munkájával valóban volt probléma, el nem végzett munkája miatt, azonban őt sem "rúgtam ki", hanem alacsonyabb bérkategóriába helyezéssel próbáltam munkára bírni. Ezzel nem értett egyet, végül saját maga felmondott a Parlamentnek. Végezetül soha senkinek nem állítottam olyat hogy "fizetni kell a képviselőségért".

A megjelent cikk aljas, szenzációhajhász hazugságok és rágalmak kusza halmaza, ami kizárólag egy sértett, régebben elbocsátott volt munkatársam hazugságaira, vádaskodásaira épül. Ennek fényében megteszem a szükséges jogi lépéseket.

A közelmúlt  terméséből:

Napi kovácsbéla, ezúttal Bánki Erik jóvoltából – a köcsögöző fideszesnek is bíróság előtt kell felelnie

Nem volt egyszerű, de sikerült kovácsbéláznia a Fidesznek a Jobbik-tisztújító kapcsán

A Jobbik Soros-vádjaira is "kovácsbélázik" a Fidesz – de előkerült az offshore-szál is

Fideszes hatalmi harc a TIBEK körül – és persze Kovács Béla

A jobbikos áfium ellen való fideszes orvosság: "kovácsbélázás"

Kínos kérdésre "kovácsbélázással" válaszol a Fidesz ex-SZDSZ-es zsidó kormányszóvivője


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »