Elfogták unokázós gonosztevőket – valamiért megint hallgatnak a liberális jogvédők

Végre eljárás indult az ellen az öt elkövető ellen, akik 2014 és 2015 májusában több idős emberből is pénzt csaltak ki. Ketten előzetes letartóztatásban, a többiek szabadlábon várják a bírósági tárgyalást, közölte a Fővárosi Főügyészség.

Magyar Menedék - Tepe

Az “unokázók” módszere minden esetben az volt, hogy a 31 éves elsőrendű vádlott magát az idős sértett unokájának adta ki, majd eltorzított hangon, jellemzően az esti órákban felhívta az áldozatot, és kétségbeesetten a segítségét kérte. A mese szerint ugyanis az unoka uzsorások fogságába esett, és amennyiben a nagyszülő nem fizeti ki a kívánt összeget a küldöncnek, úgy bántani fogják. Az idős emberek minden esetben azonnal teljesítették a kérést, átadva a házban található értékeket és pénzt, tette hozzá Fürcht Pál, a Fővárosi Főügyészség megbízott főügyész-helyettese.

A kapzsiság lett a vesztük

A sértettek vonalas telefonszámát és címét, valamint a családi kapcsolataikra vonatkozó adatokat a II. rendű vádlott, egy 53 éves nő adta át az unoka szerepét eljátszó csalónak. A csalók tudták, hogy az idős embereknek sokszor megtakarított pénzük is van, így az unokát játszó elkövető az első csere után ismét felhívta a kiszemeltet, ezúttal több pénzt követelve. Egy alkalommal azonban ez már gyanús lett az áldozatnak, így a következő küldöncöt már segítséggel várták.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »