Elfogták Salah Abdeslamot Brüsszelben

Elfogták Salah Abdeslamot Brüsszelben

Nagyszabású terrorellenes akció kezdődött a brüsszeli Molenbeek negyedben, hogy elfogják a keddi, Forest kerületben történt lövöldözés két szökésben lévő gyanúsítottját, akik közül az egyik Salah Abdeslam, a párizsi terrorakciók kitervelője lehetett.

A Le Soir szerint Salah Abdeslamot meg is sebesítették, és elfogták egy másik férfival együtt.

Korábban a belga RTL egyik újságírója látta, ahogy egy férfit meglőttek és vélhetően holtan elterül a földön, de nem világos, hogy Abdeslamot látta-e.

A Le Soir tudni véli, hogy a kommandósakciót szombaton kezdték volna el, de azért indították el előbb, mert kiderült, hogy a párizsi terrorakciót megtervező Salah Abdeslam nyomait megtalálták a Forestben lévő lakásban.

Kedden egy házkutatás során alakult ki tűzpárbaj a rendőrök és fegyveresek között Forest negyedben. Egy férfit le is lőttek, kettő elmenekült. A belga szövetségi ügyészség pénteken számolt be arról, hogy a Forestben lévő lakásban megtalálták Salah Abdeslam ujjlenyomatait és azonosították a DNS-ét.

Egyes médiumok tudni vélték, hogy Abdeslam maga is részt vett a lövöldözésben. Mások ennél óvatosabban fogalmaznak, egyes lapok arra figyelmeztettek, hogy ez csak azt bizonyítja, hogy a magát Yassine Baghlinak is nevező, belgiumi születésű Salah Abdeslam valamikor járt a kérdéses lakásban.

Az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrormilícia zászlója mellett nagy mennyiségű lőszert is találtak a rendőrök a brüsszeli lakásban.

(HVG)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »