Elfogtak két unokázós bűnbandát

Elfogta a rendőrség azt a két bűnbandát, amely az elmúlt hónapokban összesen 12,5 millió forintot csalt ki idős emberektől.A módszerük az volt, hogy telefonon felhívták az öregeket, és azt mondták nekik, hogy egy közeli hozzátartozójuknak sürgősen pénzre van szüksége. Amikor az idősek elhitték a mesét, a telefonáló hívta egyik bűntársát, aki a pontos cím közlése után a sértett lakóhelyére ment, és egy borítékban átvette az áldozattól a kért összeget.

Magyar Menedék - Badiny

A két, egymástól függetlenül működő banda sok esetben alkalmazta a rablás ezen módját. A Heves megyei rendőrök végül egy 38 éves gödöllői és egy 57 éves jászfényszarui férfit fogtak el. Egyelőre tizenkét ilyen bűncselekménnyel gyanúsítják őket, de valószínűsíthető, hogy jóval többet is elkövethettek, amivel mintegy tízmillió forintnyi kárt okoztak.

A soproni rendőrök is sikerrel jártak. Ők arról számoltak be, hogy az általuk elfogott 45 éves győri férfi és 29 éves nő tizenkét alkalommal csalt ki idősektől összesen két és fél millió forintot. Országszerte egyébként 66 büntetőeljárást folytatnak ilyen ügyekben, és huszonhárman vannak előzetes letartóztatásban.

mho


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »