Elfogatóparancs Hakan Sükür ellen –

Elfogatóparancsot adott ki pénteken egy török ügyészség a török labdarúgó-válogatott egykori sztárcsatára, Hakan Sükür és apja, Sermet Sükür ellen a július 15-i katonai puccskísérletet követő tisztogatás keretében – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség. A játékos soha nem titkolta Gülen iránti rokonszenvét.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Ankara az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török hitszónokot és az általa kiépített “párhuzamos államot” teszi felelőssé az erőszakos hatalomátvételi kísérletért. A játékos soha nem titkolta Gülen iránti rokonszenvét. A nemzetközi hírű egykori csatár a vád szerint fegyveres terrorszervezet tagja. Hakan Sükürrel szemben Törökországban az elnök megsértése miatt is eljárás folyik.

Hakan Sükür a török futball egyik legkiemelkedőbb egyénisége volt. Emlékezetes, a 2002-es világbajnokságon 11 másodperc alatt szerzett góljával örökre beírta magát a futballtörténelembe. A focista tavaly november óta az Egyesült Államokban él. A török hatóságok átkutatták az egykori csatár isztambuli lakását, édesapját pedig törökországi otthonában keresték, de nem találták.

A Dogan török hírügynökség értesülése szerint az egykori sztárfocista hamarosan a legkeresettebb bűnözők listájára kerülhet.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »