Elfelejtette a legfontosabbat az Orbánt támadó volt Soros-egyetemista

Soros állítólag patinás egyeteme több rangsorban is a lista végén kullog.

„Magyarország hajdanán demokrácia volt, most meg ’Orbánokrácia’„. Egy halált megvető bátorsággal intézményét, a Soros-egyemet védő, ott mesterfokozaton tanuló diák írt cikket a fenti címmel az euractiv.com brüsszeli szakportálra.

A 23 éves bolgár Daniel Penev újságíró, és tagja az Európai Újságírók Szövetségének. Penev a Nádor utcában nemzetközi kapcsolatokat tanul. Emlékeztetőül: ez az az egyetem, amelyen olyan vehemens, összeesküvés-elméleteket gyártó pártpolitikusok tanítanak, mint a MOMA-vezér Bokros Lajos, aki a tényeket elegánsan mellőzve jelentette ki, hogy Orbán Viktor Putyin orosz elnök parancsára akarja bezárni egyetemét.

Hogy ez intézmény viszont saját maga ad teret összeesküvés-elméleteknek, azon ne csodálkozzunk, hiszen a Times Higher Education egyetemi világrangsorban egyetlen elérhető telefonszámként nem önmagáét, hanem az Olaszországban lévő, I. Napóleon francia császár által alapított patinás egyetem, a Scuola Normale Superiore de Pisáét adja meg.

Azt viszont nem tudni, miként adta volna meg elérhetőségi telefonszámát alapítója, George Soros egyenességét hűen visszatükröző eme tanintézet a másik két nemzetközi világrangsoron, a QS-en és a sanghajin, ugyanis ott sem az első 900-ban, sem az utóbbi legjobb ötszázában nem szerepel, ellentétben több magyar egyetemmel.

Fájdalmunkra az egyetem diákjai is látható bajban vannak a legalapvetőbb ismeretekkel is, mint az angol nyelv helyes használata.

Ugyanis ezen tábla alatt vonultak fel tüntetni a kormány ellen, megesküdve a társadalmi nemek tanításának utolsó csepp vérükkel történő védelmezésére: „We saving the gender studies”, a nyelvtanilag kötelező „We are saving…” helyett.

Hírdetés

Szingapúrban nem értették a kérdést

Penev ilyen belemenős lendülettel kezdi cikkét: „Ha a demokrácia a hidegháború végét követő első két évtized divatos frázisa, akkor a mai az illiberális demokráciáé. A közhelyes okoskodás szerint az ilyenfajta kétes minősítés miatt Orbán Viktor, Vlagyimir Putyin, Recep Tayyip Erdogan és a hozzájuk hasonlók átgondolnák politikájukat, és ideális esetben visszatérnének a normalitáshoz, azaz a liberális demokráciához. Sajnos ezen várakozások nem csak hiábavalóknak, de rendkívül veszélyeseknek is bizonyultak, mivel lehetővé tették a könyörtelen populistáknak, hogy kihasználják a rendszert saját előnyükre.”

Ilyen bevezető után a cikk szerzőjének újságíró kollégája mit tehet mást, mint felhívja a Times említett rangsorán a CEU-nál több száz hellyel előkelőbb, 12-ik helyre rangsorolt Szingapúri Nemzeti Egyetemet, hogy megkérdezze, annak diákjai mikor tüntettek ott utoljára a városállamra már születése óta ránehezedő autokrata illiberalitás ellen. A telefont felemelő a demonstrációkra vonatkozó kérdést nem is értette, de angolsága hibátlan volt.

Penev ezután leírja a magyar kormány kontra CEU vitát, az utóbbi szemszögéből semmiféle kritikával sem illetve, majd Orbán Viktorra térve ecseteli, hogy Putyint tartva ikonjának, nekiment a civil szervezeteknek, azokat „külföldi ügynököknek” tartva. Mint a CEU bejegyzett helyén, az Egyesült Államokban 1938 óta. Törvényileg.

Majd jönnek a kötelező toposzok a demokrácia, a szólásszabadság, stb. hiányáról.

Azonban ezzel együtt sem jósolhatunk túl nagy jövőt Daniel Penevnek.

Ugyanis cikkéből kihagyott egy szintén kötelező toposzt, amit saját karrierjét szem előtt tartva botorul tett. A „történelem legsötétebb korszakának” felemlítését.

Lovas István – www.magyaridok.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »