Elfajuló migránsbűnözésre figyelmeztet a két nappal a szilveszteri erőszak előtt írt német rendőrségi jelentés

Elfajulhat a bűnözés és a "szélsőségesség" Németországban a rengeteg bevándorló miatt – hívta fel a figyelmet az a kiszivárogtatott német rendőrségi jelentés, amit két nappal a szilveszteri erőszak előtt írtak.

A kábítószereken és a nők bántalmazásán kívül több kormányellenes, "szélsőséges" erőszakhullámra is fel kell készülni – olvasható a jelentésben, amiből a Mail Online idéz a Der Spiegel német politikai hetilap írása alapján.

"A bevándorlás után egyre több lesz a bűncselekmények száma, és leküzdésükre fokozott rendőri védelemre lesz szükség" – írják.

A dokumentumot – melyet a Spiegel német újság szerzett meg és tett közzé – hatalmas felháborodás övezte országszerte, mivel az újévi erőszakhullám első bejelentett helyszínén, Kölnben pont az volt a probléma, hogy a pályaudvarnál ünneplő tömeget nem tudták kellőképpen megvédeni a rendőrök.

A rendőrség előtt álló kihívások című dokumentum az észak-rajna-vesztfáliai belügyminisztérium bevándorlásügyi jelentésében szerepelt, és az országot elözönlő migránsok hatásait vizsgálja tartományokra és a központi kormányzásra lebontva.

Észak-Rajna–Vesztfália Németország nyugati részén elhelyezkedő tartomány, itt található Köln városa is, a szilveszteri erőszak első jegyzett helyszíne.

Az adatok szerint tavaly több mint 93 ezer alkalommal kellett közbeavatkozniuk a rendőröknek a tartománybeli menekülttáborokban: a bejelentések zöme kulturális, etnikai és vallási konfliktusok miatt érkezett.

A jelentés szerint a kiváltó okok a menekültszállások méretéből is adódhatnak, hiszen a bevándorlók szűkösen, egymás hegyén-hátán élnek. A másik fontos kiváltó ok az alkoholfogyasztás.

A bűnözés elterjedése mellett arra is figyelmeztetnek a dokumentumban, hogy a menekültszállások is komoly veszélyben vannak a "szélsőjobbos szervezkedések" miatt.

A jelentés egyik kriminológus szakértője szerint a rendőrségnek jobban kellene figyelniük a negatív fejleményekre és a rendőri feladatok ellátásának alapkövetelményeire.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »