Életveszélyesen megfenyegették a fagyállós gazdát

Miután kihirdette a bíróság a felfüggesztett börtönről szóló ítéletet, még a tárgyalóteremben rátámadtak a kultúrával jócskán megáldottak a szerencsétlen sorsú gazdára.

„A kurva anyádat, rohadjál meg!” – a „gyászoló” apa megfenyegette a gazdát.

A néhai tolvaj szülei is bent voltak a tárgyalóteremben, a hallgatóság soraiban. Az apa az indoklás befejezésig türtőztette magát, de amikor a bíró befejezte, felháborodásában elkezdett kiabálni. „Mocskos ez az egész, meg volt ez rendezve”, „Majd isztok ti még fagyállót!” – kiáltotta a bírói tanács és a vádlott felé. Utóbbit meg is fenyegette azzal, tudja, hogy még ott lakik, majd a helyéről felállva odament hozzá, tett egy mozdulatot felé, mintha meg akarná ütni, de végül az őrök kikísérték a teremből.

A meglopott férfi még a helyén ült, amikor az „áldozat” addig csendben lévő édesanyja is odalépett hozzá, és halkan annyit mondott neki, hogy a fiának nem kellett volna meghalnia, és nagyon hiányzik neki. Számon kérte V. Pálon azt, hogy eddig még nem kért bocsánatot. A gazda ekkor bocsánatot kért. A támadást és fenyegetést megörökítő videót eredetileg a Blikk tette közzé, de nem sokkal később eltávolították. A szülők arról nem beszélnek, hogy miért nem nevelték arra a fiukat, hogy ne lopjon, éljen becsületesen, és főként arról nem, hogy miért nem hívtak hozzá a rosszulléte ellenére három napig orvost? Az áldozat több év óta drogozott, italozott, korábban öngyilkosságot is megkísérelt. Hogy hasznos tagja volt –e a társadalomnak 30 éves kora ellenére, az sem került szóba.

Fél a gazda, de költözni nincs pénze

A tárgyalás végén az újságíróknak azt mondta, hogy „a bíró úr a szívemből szólt”. Az őt most ért fenyegetésre úgy reagált, hogy számított rá. Határozott igennel felelt arra kérdésre, hogy fél-e a zaklatásoktól, de azt mondta: nincs pénze elköltözni. Kérdezték arról is, van-e lelkiismeret-furdalása. Erre azt mondta, persze, hogy van, de ez, mármint a tragédia „kölcsönösen lett összehozva”. Szerinte, ha a tolvaj nem megy oda, akkor „nem történik ilyen baleset”.

V. Pál arról is beszélt az újságíróknak, hogy ha újra olyan helyzetben lenne, mint 2013-ban volt, máshogy cselekedne, még időben kiöntené a mérgezett bort. Arról, hogy akkor miért tette, amit tett, megismételte, amit korábban a bíróságon is mondott: tehetetlennek érezte magát, el volt keseredve, „és kíváncsiságból” ki akarta deríteni a fagyálló segítségével, ki a tolvaj.

A gazda ellen hozott elsőfokú ítélet súlyossága sokakat megdöbbentett: V. Pált tavaly novemberben a Budapest Környéki Törvényszék emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek, és 7 év letöltendő börtönre ítélte. Az elsőfokú bíróság részletesen megindokolta, miért hozott ilyen szigorú ítéletet, többek közt azért, mert arra jutott: nem igaz, hogy a gazda próbált volna segítséget kérni a rendőröktől, mielőtt a saját kezébe vette volna a dolgokat, és nem igaz az sem, hogy nem tudta, mit csinál, ráadásul könnyen többen, teljesen ártatlanok is meghalhattak volna a mérgezett bortól. Az ítélet ellen szokatlan módon maga az ügyész is a vádlott javára fellebbezett, a büntetés enyhítéséért. Ezt azonban később felülbírálta a Fellebbviteli Főügyészség, visszavonta a fellebbezést, és inkább azt kérte, hogy börtön helyett a szigorúbb fegyházban kelljen leülnie a gazdának a büntetését. V. Pál szabadlábon maradt az elsőfokú ítélet után, nem kellett előzetes letartóztatásban kivárnia a jogerős ítéletet.

A jogerősen felmentett gazdálkodót a romák bosszúja miatt valószínűleg senki nem irigyli Magyarországon. A falvak kiürülésében közrehat a földhiány is, de bizony nagyon keményen az is, hogy amelyik településen megjelenik néhány roma család (ha sok, az már maga a vég), azonnal vége van az élhető életnek. Ami a legelképesztőbb, hogy az idős honfitársaink kifosztását és sajnos sokszor megölését elnevezte a hatóság öregezésnek ahelyett, hogy érdemi intézkedéseket hozna. A roma felzárkóztatásról sok szép szlogen születik, és dőlnek ki a milliárdok erre a célra, de érdemben nem, vagy alig történik valami, általában még a körletüket sem tartják rendbe. Pedig a söprű, a lapát, a víz rendelkezésre áll.

Hogy mi történik V. Pállal és családjával, arra illene odafigyelni, de nem utólag!

Békéscsaba, 2016. szeptember 2.

Alapinformáció: index.hu, kuruc.info

Összeállította F. I.

Emlékeztető: 2010. december 6-án a narancsos többségű magyar törvényhozás elutasította azt a javaslatot, hogy a Szögi Lajos családjának a bíróság által jogerősen megítélt 46 millió forintot a költségvetés állja, mert a gyilkosság börtönbe zárt tettesei képtelenek azt kifizetni. A beterjesztést az országgyűlés 117 igen és 215 nem szavazattal még tárgysorozatba sem vette. Az ellenzéki pártok jelen lévő képviselői támogatták a javaslatot, ám a kormánypárti frakció tagjai – 8 igen és 11 tartózkodó szavazatot leszámítva – nemmel voksoltak. Szögi Lajos családja nem érdemelt kárpótlást, mert Szögi Lajos „csak” egy rendes, megbecsült, köztiszteletben álló magyar volt.” (Részlet a Narancsos korrektség című írásból) A hat roma áldozat családjai 70 millió forint kártérítést kaptak… Kettős mérce, el ne hagyj!

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »