Élettársát akarta megölni – életveszélyesen megsebesítette a nőt

Élettársát akarta megölni – életveszélyesen megsebesítette a nőt

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki miután hosszú ideig zaklatta volt élettársát, betört az ingatlanjába és meg akarta ölni őt. 

Hírdetés

A vádirat szerint a férfi és a nő évekig élettári kapcsolatban élt, két gyermekük született. Már a kapcsolatuk alatt is előfordult, hogy a férfi többször bántalmazta a párját, illetve vitáik során összeverekedtek. A férfinak meggyőződésévé vált, hogy a nő megcsalja, ezért többször elhagyta a sértettet, de később mégis visszaköltözött. 2022 februárjában azután – ismételt atrocitások miatt – a sértett kérésére az elkövető Budapestre költözött, de zaklató jellegű magatartásaival nem hagyott fel. A fenyegetései hatására a nő még egy riasztópisztolyt is beszerzett önvédelem céljából.

2022 májusa és augusztusa között a férfi többször megfenyegette a nőt azzal, hogy megszúrja, illetve rágyújtja a házát. Egy ízben az utcán késsel fenyegetőzött vele szemben, de volt, hogy bemászva a vecsési ingatlan kerítésén, a zárt bejárati ajtón dörömbölve követelte a sértettől, hogy engedje be. 2022 novemberében és decemberében már konkrétan többször azzal fenyegette meg a nőt, hogy agyonveri, illetve felvágja egy késsel.

A vádlott 2023. január 24-én,  reggel átmászott a vecsési ingatlan kerítésén, majd berúgta a teraszajtót és bement a házba. A nappaliban a megrémült és sikítozó sértettet megragadta, majd a kanapéra rántotta. Ezután ráfeküdt a hason fekvő sértettre úgy, hogy közben nyakát nem engedte el, eközben elővette 7,5 cm pengehosszúságú bicskáját. A nő ellenállt és sikerül kiszabadítania magát, de menekülés közben elesett, így a férfi ismét elkapta és ráfeküdt. A dulakodás eredményeként a sértett ismét kiszabadult és az önvédelmi célból már korábban elérhető helyen tartott gázfegyverét sikerült megszereznie. Az elkövetőnek azonban sikerült a sértettet a támadás során egy ízben, nagy erővel, mellkasának bal oldalán, a hónaljvonalban megszúrnia. A nő a fegyverrel egyszer a vádlott arcába lőtt, majd kihasználva a lövés hatását elmenekült az ingatlanból, és az utcán járókelőktől kért segítséget.

A szúrás következtében a sértett életveszélyes állapotba került, halálának elmaradása kizárólag a kellő időben kapott orvosi ellátásnak köszönhető.

A Pest Vármegyei Főügyészség a férfivel szemben előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette és folytatólagosan, volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »