Életmentő munkát végez Tarlós helyett a DK a Nyugati aluljáróban

Életmentő munkát végez Tarlós helyett a DK a Nyugati aluljáróban

A Demokratikus Koalíció aktivisták lepték el a Nyugati aluljárót péntek délben. Nagy forgalmi fennakadást persze nem okoztak csekély számuknak köszönhetően. Performanszuk azonban a szokottnál is szórakoztatóbb volt.

Siettem ugyan, de mikor megláttam a “nagy DK csődületet” nem tudtam ellenállni a csábításnak, hogy meg ne nézzem, mi készül. Legalább 10-12 nyugdíjas talpig DK-s díszbe öltözve, szórólapokkal a kezükben nyüzsögtek a földalatti tér közepén. Az ATV kamerája készenlétben, a földön pedig egy műanyag embernagyságú bábú, amelyen az újraélesztést szokták bemutatni.

Jókor érkeztem, ugyanis egy perc múlva belekezdett a szószóló. Mint kiderült, Tarlós István főpolgármester munkáját vállalta magára a DK azzal, hogy egy szakemberrel bemutattatta az újraélesztés eljárását. Ekkor még nem nagyon értettem a dolgot, meg aztán rohannom is kellett volna, de nem telt el sok idő és lehullott a lepel a nagy összefüggésről.

A DK-sok a 3-as metró körüli felújítási huzavona következményeit demonstrálták a látványos akcióval. Mint elmondták, 11 olyan alkatrész van a szerelvényeket, amely életveszélyes. Hogy miből következtették ki ezt a pontos számszerű adatot, arra sajnos nem derült fény az előadás folyamán.

Jómagam pedig meghallottam, hogy egy fordulóval arrébb a kedvenc Ákos-nótámat énekli egy sokkal tehetségesebb aluljárói gárda, na meg az idő is sürgetett, úgyhogy tovább álltam. Bár néhány fotót azért lőttem az akcióról.

 

Székely Réka

The post Életmentő munkát végez Tarlós helyett a DK a Nyugati aluljáróban appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »