Életkorvizsgálatnak vetnék alá a magukat fiatalkorúnak valló betolakodókat az egykori Svédországban

Életkorvizsgálatnak vetnék alá a magukat fiatalkorúnak valló betolakodókat az egykori Svédországban

Életkorvizsgálatnak vetik alá a jövő év elejétől Svédországban a felnőtt kísérők nélkül érkezett, fiatalkorú menedékkérőket – közölte pénteken a stockholmi Törvényszéki Orvosszakértői Intézet.

A törvényszéki orvosszakértők a bölcsességfogak és a térdízületek röntgenvizsgálatával állapítják majd meg egy új európairól, hogy valóban fiatalkorú-e, és nem töltötte-e be a 18. életévét.

Elias Palm törvényszéki orvosszakértő újságíróknak elmagyarázta: nincs olyan diagnosztikai eljárás, amellyel egy ember életkorát pontosan meg lehetne határozni, azonban a tervezett vizsgálatokkal legalább hozzávetőleges következtetéseket levonhatnak.

A vizsgálatra akkor kerül sor, ha egy magát fiatalkorúnak valló illegális nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani életkorát, vagy az illetékes menekültügyi ügyintéző kétségbe vonja erre vonatkozó állítását (persze a rasszizmus vádja, vagyis fővesztés terhe mellett – a szerk.). A tesztet önkéntes alapon végzik, azonban azok a migránsok, akik megtagadják, arra számíthatnak, hogy menedékkérelmük elbírálása során felnőttként fogják kezelni őket.

Svédország minden más európai államnál több "fiatalkorú" erőszakológépet fogadott be. Tavaly több mint 35 ezer, magát kiskorúnak valló illegális bevándorló érkezett a skandináv államba kísérő nélkül, 90 százalékuk fiatal fiú volt, és legtöbbjüknek nem volt semmiféle azonosító okmánya.

(MTI nyomán)

Magyarország-ellenes Északi Frontot akar alakítani a svéd bevándorlási miniszter

Hány éves a bácsi? Tizenöt – az európai migránspolitika nevetséges gyakorlata

12 éves fiút erőszakolt meg két ártatlan menekült Svédországban – 15-nek hazudták magukat, egyikük 45 éves is lehet

Svéd naivitás: házukba fogadták a fekát, majd csodálkoztak, hogy hazudott a koráról, és molesztálta a kislányukat

Tizenötszörösére emelkedett a nemi erőszakok száma Ahmedéknek köszönhetően "Svéd"országban

Bármilyen hihetetlen, nem védték meg a svéd lányokat a vadaktól a "Ne molesztálj!" feliratú karkötők

Egy halálra ítélt nemzet: Svédország zsidó felforgatása


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »