Életfogytiglant kértek Portikra és Rohácra

Életfogytiglant kértek Portikra és Rohácra

Bűncselekmény és bizonyíthatóság hiányában kérte a védelem a vádlottak felmentését a Portik Tamás nevével fémjelzett maffialeszámolások perében. Az alvilág bérgyilkosaként ismert Jozef Rohac védője hosszú órákon át érvelt az eljárásba bevont szakértői vélemények és a védelem szerint megbízhatatlan tanúk ellen.

Hétfőn életfogytiglant kért az ügyészség Jozef Rohácra és Portik Tamásra az Aranykéz utcai robbantás, a Fenyő-gyilkosság és az úgynevezett Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperében. Jozef Rohácot az Aranykéz utcai robbantás miatt előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberöléssel, továbbá társtettesként lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel vádolják. Portik Tamásnak pedig felbujtóként lehetett szerepe a robbantásban. Ügyvédje szerint a védencének jogai az eljárás első pillanatától sérültek, hiszen az elfogásának módját nem engedi meg a rendőrségi törvény.

A védelem bűncselekmény és bizonyítottság hiányában kérte a vádlottak felmentését, az ügyben március 31-én várható ítélethirdetés.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »