Életfogytiglani szabadságvesztést kapott a londoni metróban késelő néger terrorista – ez azt jelenti, nyolc év múlva szabadulhat

Életfogytiglani szabadságvesztést kapott a londoni metróban késelő néger terrorista – ez azt jelenti, nyolc év múlva szabadulhat

A paranoid skizofréniában szenvedő iszlamista tavaly év végén késsel támadt metróutasokra a brit fővárosban, egy embernek pedig le akarta vágni a fejét. A londoni központi büntetőbíróság hétfőn életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte.

A szomáliai születésű Muhiddin Mire válogatás nélkül fenyegette 2015. december 5-én a Leytonstone állomáson az utasokat, egy ott zenélő 56 éves férfinak pedig el akarta vágni a torkát. Azt kiabálta, hogy vért fog ontani szíriai testvéreiért.

Az incidenst rögzítették a biztonsági kamerák és mobiltelefonjával egy utas is, akit Muhiddin Mire szintén üldözőbe vett.

A hétfői ítélethirdetéskor a bíró számításba vette, hogy a 30 éves elkövető paranoid skizofréniában szenved, de álláspontja szerint a férfi a szíriai háborús történések hatására cselekedett.

Az ügyész szerint nem volt véletlen, hogy a férfi napokkal azután támadta meg az utasokat, hogy a brit parlament az Iszlám Állam elleni légicsapások kiterjesztése mellett döntött Szíriában.

Muhiddin Mire szigorított egészségügyi intézményben kezdi meg "életfogytig tartó" büntetése letöltését, ami azt jelenti, hogy leghamarabb nyolc és fél év múlva már kérheti is szabadlábra helyezését.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »