Életfogytig börtönben lesz a pécsi gyilkos

Életfogytig börtönben lesz a pécsi gyilkos

Az elsőfokú ítéletet helybenhagyva életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki négy éve Budapesten megölt egy idős asszonyt.

S. Roland legkorábban 25 év után szabadulhat. Az ügy másodrendű vádlottja 16 év fegyház, míg a harmadrendű 12 év börtönbüntetést kapott.

Az idős áldozat a harmadrendű vádlott szomszédja volt. A másodrendű vádlott a harmadrendű vádlott barátnője, az elsőrendű vádlott pedig a másodrendű vádlott szeretője. A férfi nem sokkal korábban szabadult a börtönből. A három vádlott megbeszélte, hogy kirabolják az idős asszonyt. Az áldozat ellenállt, mire az elsőrendű vádlott egy konyhakéssel hétszer megvágta a nyakán. Az asszony meghalt. A lakásból 40 ezer forint készpénzt és 350 ezer forint értékű ékszert vittek el. Az elsőfokú bíróság a gyilkost életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, a másodrendű vádlott felbujtóként 16 év fegyházat kapott, a harmadrendű pedig bűnsegédként 10 év börtönt.

Az ügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta a másodfokú bíróságnak.

„Egyik vádlott esetében sem tekinthető tehát a kiszabott büntetés eltúlzottan súlyosnak, ezért enyhítésére, egyik vádlott vonatkozásában sincs indok” – ismertette Káli Katalin, a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.

A Pécsi Ítélőtábla nem változtatott az elsőfokú ítéleten.

„A bűncselekménynek az előre kiterveltség és a különös kegyetlenség egyes ismérveit is felvonultató jellegére figyelemmel, a másodfokú bíróság úgy látta, hogy mindhárom vádlottal szemben csak a törvény szigorának az alkalmazásával érhetők el a büntetés céljai” – mondta el a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírója, Rémer László.

Az elsőrendű vádlott legkorábban 2037-ben, 57 éves korában szabadulhat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »