Életérzést árul a Sziget még több bevételre számítva

A Balaton Soundot, a Gourmet-t, a Gyerek Sziget-t, a Sziget-t és a VOLT Fesztivált is szervező Sziget Kft. a tavalyi 10,2 milliárd forintnál legalább 15-20 százalékkal magasabb bevételt szeretne elérni – nyilatkozta Gerendai Károly, a cég ügyvezetője a Világgazdaságnak.

Gerendai Károly az újság szerdai számában megjelent interjúban elmondta: az idei rendezvényeken átlagosan 5-10 százalékkal emelték a jegyárakat, és persze a költségeik is növekednek. Az ügyvezető arra számít, hogy a bevételek nagyobb arányban nőnek majd, mint a kiadások.

A Sziget Fesztivál körülbelül 6 milliárd forint – a tavalyinál valamivel jelentősebb – bevételt hozhat. A bevétel szerkezetében nincs jelentős változás, a jegyek, bérletek értékesítéséből befolyó összeg továbbra is legalább 75 százalékot tesz ki. A szponzorációból és a vendéglátásból származó bevétel körülbelül azonos, 10-12 százalék, az állami forrás pedig körülbelül 1 százalékot tesz ki. A kiadások közül továbbra is a programokra fordított összeg a legnagyobb tétel, ezt követik a technikai jellegű költségek. Az idei Szigeten Rihanna és a Muse lesz a legdrágább előadó.

Mások a prioritások

Gerendai Károly egyebek mellett kitért arra is, hogy az irreálisan magas fellépőárak miatt már nem akarnak és nem is tudnak versenyezni a gazdagabb, nagy nemzetközi fesztiválokkal a sztárprogramokban, inkább a látványvilágra, a sokszínűségre vagy a jó minőségű szolgáltatásokra költenek, amivel megkülönböztethetik a Szigetet a többi fesztiváltól.

A jó program elvárás a közönség részéről, de a Szigeten egyre kevésbé a sztárok kiléte az elsődleges „hívószó”. A Sziget sikere nem a korábbinál is erősebb programnak köszönhető, hanem a tudatosan erősített, önálló brandnek és a Sziget-életérzésnek – mondta az ügyvezető.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »