Élelmiszer-adományt gyűjt a Tompa Miklós Társulat

Élelmiszer-adományt gyűjt a Tompa Miklós Társulat

Gyűjtést szervez a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat a Szent Erzsébet Egyesület számára, amelynek családi jellegű otthonaiban Marosvásárhelyen és Marossárpatakon Pál atya ferences szerzetes gondozásában árva, félárva vagy elhagyott gyermekek élnek.

MNSz_Adomanygyujtes_b

Az Osszuk meg az ünnep örömét kampánnyal kellemesebbé kívánják tenni a rászoruló gyermekek karácsonyát az előző évek hagyományához híven – áll az intézmény közleményében. A színház munkatársai tartós élelmiszert (lisztet, cukrot, olajat, rizst, száraztésztát, konzervet, édességet) gyűjtenek, amelynek a gyermekközösségek hosszabb távon is hasznát vehetik. A szervezők felkérik a színházlátogatókat, hogy csatlakozzanak a kampányhoz, támogassák adományaikkal a rászorulókat. Az adományok december 16-áig helyezhetők el a színház bejáratánál található gyűjtőládákban.

Az adományokat Pál atya „gyermekei” december 16-án a Csárdáskirálynő előadás szünetében tartandó karácsonyváró rendezvény alkalmával veszik át a Tompa Miklós Társulat művészeitől, amikor a színház ajándékaként a világhírű operettet is megtekinthetik. A társulat tagjai a megajándékozott gyermekek nevében is köszönetet mondanak mindazoknak, akik idén is bekapcsolódnak az Osszuk meg az ünnep örömét kampányba. A tavalyi gyűjtés során jelentős mennyiségű adomány gyűlt össze a rászorulók számára.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »