Elektronikus úton tanulhatják a diákok a természettudományos tárgyakat

Elektronikus úton tanulhatják a diákok a természettudományos tárgyakat

Nem lesz önálló tankönyv a természettudományos tárgyak oktatására a szakgimnáziumokban – nyilatkozta a Hír TV-nek az oktatásért felelős államtitkár, miután iskolaigazgatókat nevezett ki Budapesten.

Palkovics László úgy fogalmazott, a szeptemberben startoló szakgimnáziumi rendszerben elektronikus segédanyag alapján tanulhatnak a diákok, amely az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján lesz elérhető.

„Ebből nem is lesz tankönyv, ez természettudományos tantárgy a szakgimnázium kilencedik osztályában heti három óra kiméretben. Valószínűleg elkerülte a figyelmüket, vagy lehet, hogy az elmúlt egy órában jelent meg egy közlemény, amelyet a MTA, az NFSZ, az egyetemek, az Eötvös-társaság adott ki; ebben azt mondják, hogy ha már így alakult, hogy ez az új tudományterület, a természettudomány megjelent az iskolában, akkor fejlesszük együtt. Ez a címe egyébként a projektnek, fejlesszük együtt ezt a tantárgyat, ennek van egy digitális felülete, a nemzeti okosportálon, ahova már most egy sor tudós ember, egyetemek, szakemberek, tanárok feltöltöttek különböző anyagokat. Ezek azok az anyagok, amelyek a gerincét fogják képezni ennek a tantárgynak” – fejtette ki az oktatási államtitkár.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »