Elek Ákos a másodosztály ellen és a vb-szereplésért küzd

Elek Ákos a másodosztály ellen és a vb-szereplésért küzd

A Diósgyőr kiesőhelyétől rosszul van a középpályás, aki nem érzi úgy, hogy a válogatott esélytelen a vb-kijutásra.

  amigeleken.hu  

Nem a padlón lévő Diósgyőr volt az esélyese a hétvégi, Videoton elleni mérkőzésnek a honi labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában, mégis úgy alakult, hogy átszakadt a gát Miskolcon, és a őszi kudarcsorozatot 2-0-s győzelemmel törték meg a borsodiak. A második gólt a magyar válogatott szűrője, Elek Ákos szerezte, majd miután betalált, sírásban tört ki.

– Ennek az érzésnek igazából csak annyi a magyarázata, hogy rettentően megviseltek az utóbbi hónapok – nyilatkozta a boon.hu-nak hétfőn Elek Ákos. – Volt mögöttem egy sikeres Európa-bajnokság, akkor és azután nem gondoltam, hogy egyszer odajutok, hogy a szurkolók levetetik rólam a mezt – utalt a korábbi eseményekre Elek.

Úgy értékel, van egy alapelvárása a klubvezetésnek, a drukkereknek, ezt nem hozták, így teljes joggal verte ki náluk a biztosítékot az, amit mutatott a csapat utolsó, júliusi győzelme óta.

Diósgyőrben mindazonáltal a munka szinte még csak most fog elkezdődni, hisz a helyezést tekintve még mindig sereghajtók. Örülnek, hogy szombaton győztek, ezáltal egy lépéssel újra közelebb került szurkoló és csapat.

A DVTK-ra nem várnak könnyű mérkőzések, hiszen szombaton az Újpesthez látogatnak, rá egy hétre a Ferencváros érkezik Diósgyőrbe, aztán a fővárosi Bozsik-stadionban lesz jelenésük a Budapest Honvéd ellen. Elekék célja az, hogy a téli szünetig eljöjjenek a kieső helyekről, szerinte akár a 8. hely is elérhető decemberig, a 12 csapatos bajnokságban.

Elek – a válogatott tagjaként – nem lépett pályára a Svájc és a Lettország elleni vb-selejtezőn sem, ami miatt noha csalódott, megérti a kapitány, Bernd Storck döntését.

– Svájc ellen jól focizott a csapat, sajnáltam, hogy kikaptunk, a lettek ellen viszont hoztuk a kötelező győzelmet. A következő meccsen Andorrával találkozunk, az eredmény nem is lehet kérdés.

Úgy gondolja, nem kell lemondanunk a vb-részvétellel kapcsolatos álmainkról, tovább kell érte harcolni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »