Elégedetten facsart narancsot a Nébih

Tíz vendéglátóhelyen vizsgálta a frissen facsart narancslevek előállítását és minőségét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a termékek megfeleltek az élelmiszer-biztonsági előírásoknak – közölte a Nébih

Összesen 160 narancsléminta – többek között C-vitamin és cukortartalmát – mértek meg a szakemberek, akik érzékszervi, mikrobiológiai, toxikológiai, analitikai és növényvédőszer-maradék vizsgálatokat is végeztek.

Az ital alapjául szolgáló narancsot is ellenőrizték. A friss beszerzést igazoló dokumentumok mindenhol rendelkezésre álltak, tehát a nyomonkövethetőség megfelelő volt.

Sem a gyümölcsök tárolásával, sem azok minőségével nem akadt probléma, az ellenőrök sehol sem találtak romlott, sérült, penészes narancsot.

A teszt során vizsgált narancslevek egyike sem tartalmazott kórokozó baktériumokat.

A vizsgálat szerint facsart narancs készítéséhez mindenhol rendelkezésre álltak az elvárt személyi és tárgyi feltételek.

Pontatlanságok ugyanakkor előfordultak: gyakori hiba volt, hogy a dolgozók munka közben ékszert viseltek a kezükön, illetve a gépek takarítása nem volt kellően alapos.

Bírságot azonban végül nem szabtak ki a szakemberek, mivel a vállalkozások – együttműködve a hatósággal – a lehető legrövidebb időn belül kijavították a hiányosságokat – közölte a Nébih.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »