Elég a náci tartalmakból: az Apple, és az AirBnb is bekeményített

Elég a náci tartalmakból: az Apple, és az AirBnb is bekeményített

Pár nappal a Charlottesville-ben történt események után érezhetően megerősödött az online szélsőjobboldali tartalmakkal kapcsolatos fellépések száma – írja összefoglalójában a 444.hu.

A cikkből kiderül, hogy az Apple már jelezte, az Apple Pay nem lesz elérhető olyan kereskedőoldalakon, melyek szélsőjobboldali, fehér felsőbbrendűséget népszerűsítő termékeket is árulnak.

Hasonlóan járhat el két vezető netes fizetési szolgáltató, a PayPal és a Stripe is, melyek szintén lépéseket tesznek azért, hogy szélsőjobboldali szervezetek ne kereskedhessenek a szolgáltatásukon keresztül.

Hírdetés

A neoánci együttesek ellen lép fel a Spotify, ami törölt kínálatából egy rakás olyan zenekart, melyeket a Southern Poverty Law Center jogvédő iroda korábban gyűlöletbandának minősített.

Megszólalt Mark Zuckerberg is, aki szerint az eddiginél is szigorúbban fognak fellépni az erőszakos fenyegetések és a gyűlöletbeszéd ellen a Facebookon.

Miután a GoDaddy szolgáltató letiltotta, az Anonymus pedig feltörte, gyakorlatilag eltűnt az internetről a charlottesville-i áldozatot, Heather Heyert kövér ribancnak nevező neonáci honlap, a Daily Stormer. Az oldalt korábban már letiltotta a Twitter és egyes posztjaikat nem lehetett megosztani Facebookon sem.

Az AirBnb pedig kitiltotta szolgáltatásából a neonácikat, a background check szolgáltatásuknak köszönhetően már Charlottesville-ben is töröltek felhasználókat, akik a tüntetésre béreltek volna lakást a városban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »