Eldurvultak a tüntetések Kijevben

A Majdan harmadik évfordulójának estéjén a nyugodt tüntetések dulakodássá fajultak, az utcára vonulók gumiabroncsokat égettek és, törtek-zúztak. Ukrajna fővárosában, Kijevben november 21-én a tüntetők betörték a város központjában található irodaépület ablakait. Az iroda Viktor Medvedcsuké, aki az Ukrán választás – Az emberek joga elnevezésű társadalmi mozgalom vezetője – írja a RIA Novosztyi.

A Függetlenség térről mintegy 500 tüntető érkezett Medvedcsuk irodájához. A tüntetők ablakokat kezdtek el betörni, valamint egy égő anyagot is bedobtak a helyiségbe, de szerencsére nem történt tűzeset. Ezen kívül, petárdákat, égő fáklyákat és füstbombákat is használtak a demonstrálók. A rendőrök nem léptek fel a tüntetőkkel szemben.

Viktor Medvedcsuk irodájának megkárosítása után kiderült, hogy az aktivisták által rombolt épületben csak egy szépségszalon volt. A tüntetők az orosz Szberbank osztályát is megrohamozták, arra hivatkozva, hogy az orosz vállalatoknak nincs joguk Ukrajnában dolgozni. A kommandósok akkor érkeztek meg, amikor a tüntetők fel akarták törni a pénzügyi intézmény mellett található bankautomatát – számol be a RIA Novosztyi hírügynökség.

A Kijev központjában történt zavargásokkal kapcsolatban sokan nemtetszésüket fejezték ki az interneten.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Politológus: Nem a Majdan-tüntetések, hanem az orosz agresszió okozta az életszínvonal visszaesését UkrajnábanKérdéses az ukrán politikusok által a Majdan idején tett ígéretek teljesüléseUkrán katona: Ha harmadik Majdan lesz, megölünk minden tüntetőtRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Majdan, Majdan 2016, tüntetések, ukrajnai hírek, ukrán válságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »