Elbukott a migrációs alaptörvénymódosítás? Kínában éppen erre hivatkozva folytatatódik zavartalanul a letelepedésikötvény-üzlet

Hiába kérik a magyar ellenzéki pártok a letelepedésikötvény-program leállítását, az elbukott alkotmánymódosítás nem befolyásolja a kötvényvásárlás útján biztosított bevándorlást, így a program 2017-ben is folytatódik majd – ilyen és ehhez hasonló felhívásokkal kezdték el hirdetni a kínai vízumügynökségek a magyar kötvényprogramot. Az ügynökségek – amelyek kapcsolatban állnak a speciális papírokat közvetítő cégekkel – honlapjain is megtalálható marketingcélú felhívások a jövő év első negyedére vonatkoznak.

Uniós kvóta helyett kötvénykvóta

Kínában általános jelenség, hogy azt híresztelik: Magyarország kvóták alapján osztja ezt a lehetőséget, ezért az ügyfeleknek „sietniük kell, nehogy lemaradjanak a lehetőségről”. Ám ez nem igaz. Ráadásul az új hirdetéseket azzal egészítették ki, hogy a kötvényprogram szigorítása várható, ezért 2017 első negyedében mindenképpen érdemes élni a soha vissza nem térő lehetőséggel. Megemlítik azt is, hogy politikai és gazdasági okok miatt szigorodnak a magyar bevándorlási szabályok, de „szerencsére a sikertelen alkotmánymódosítás miatt továbbra is elérhető lesz 2017-ben is a letelepedésikötvény-program”. Az ügynökségek úgy tájékoztatják leendő ügyfeleiket, hogy jövőre csak az első negyedévben tudják garantálni a letelepedésikötvény-programban való részvétel lehetőségét, ezért nagyon gyorsan kell dönteniük, ha élni kívánnak ezzel a lehetőséggel.


Lesz mit fizetni a magyar közpénzből, így, hogy a Fidesz lódításaira a kínaiak is rátesznek egy lapáttal

A magas kamatok miatt még jövőre is él a féláras akció

A hitelkonstrukció továbbra is reális lehetőség, vagyis amiről lapunk korábban beszámolt, jövőre is hozzá lehet jutni fél áron is a letelepedési engedélyhez. A Magyar Nemzet legfrissebb információi szerint a Construction Bank of China nevű pénzintézeten kívül a Wing Lung Bank is részt vesz a magyar kötvényprogram finanszírozásában. Ez nem csoda, hiszen a magyar állam rendkívül magas kamatot fizet a letelepedési kötvények után, miután az erről szóló jogszabály kétszázalékos garantált hozamszintet biztosít, attól függetlenül, hogy a kamatok már ennek a tizedére csökkentek az elmúlt években. A kötvények után járó kamatot a közvetítőcégek kapják, az ebből származó haszon egy részét osztják meg a bankokkal.

Óriási bevételre tesznek szert magyar zsebek kárára

A kétszázalékos kamat olyan magas, hogy sok hazai pénzintézet is szívesen fektetne magyar állampapírokba ilyen busás haszon mellett, azonban a letelepedésikötvény-programban csak az Ország­gyűlés fideszes többségű gazdasági bizottsága által kijelölt cégek vehetnek részt. Ezek a közvetítőcégek egy kivételével olyan offshore helyszíneken vannak bejegyezve, mint a Kajmán-szigetek vagy éppen Ciprus. A valódi tulajdonosi kör ismeretlen. A letelepedési kötvényprogrammal eddig 4033 külföldi szerzett tartózkodási engedélyt hazánkban, a dokumentummal szabadon utazhatnak a schengeni övezetben.

A közvetítőcégek több mint 110 milliárd forintos bevételre tettek szert, amelyből 34 milliárd forint közpénz, hiszen kamatot is fizet a magyar állam a közvetítőcégeknek, mivel hivatalosan ők jegyzik le a kötvényeket, és nem a külföldi befektető.

(MNO)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »