Elbúcsúztatták a magyar sofőrök az Ubert

Elbúcsúztatták a magyar sofőrök az Ubert

Búcsút vettek az Ubertől a magyarországi sofőrök. A cég vasárnaptól felfüggeszti a szolgáltatást a törvényi szigorítás miatt.

A Hősök terén búcsúztatták a sofőrök az Ubert. „Nekem konkrétan a megélhetésem, egyedül nevelem a kisfiamat, ebből az állásból tartom el, ez az egy állásom van, és nagyon szeretem ezt a munkát” – mondta Gaál Adrienn Uber-sofőr.

Az online fuvarszervező cég vasárnap délben függeszti fel magyarországi tevékenységét. Július 24-től hatályos az a törvénymódosítás, amely ellehetetleníti a vállalkozást. Az állam egy évre blokkolhatta volna az Uber internetes oldalát és a mobiltelefonos alkalmazást.  

„Kilenc büntetőpont jár annak, akit illegális személyszállításon fognak. Nem örülünk neki, nagyon szerettük az Ubert mint sofőrök. Jó munka volt” – nyilatkozta Hudák Balázs Uber-sofőr.

Ha az Uber-sofőrök valamilyen trükkel a piacon maradnak, és lebuknak, a kocsijukat kivonják a forgalomból.   

„Mindenki csak a maga érdekét nézte az Uberen kívül. Persze az Uber is pénzt akart keresni, de úgy, hogy nekünk tesz jót. Az, hogy az utasoknak mi a jó, senkit nem érdekel” – jegyezte meg egy utas.

Az Uber-sofőrök tiszteletkörrel vettek búcsút a cégtől. A budapesti taxisok az elmúlt egy évben rendszeresen tüntettek az Uber ellen. Sérelmezték, hogy az Uber-sofőrökre nem ugyanazok a szabályok vonatkoztak, mint rájuk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »