Elbúcsúztak a nagybecskereki leánykollégium végzősei

Elbúcsúztak a nagybecskereki leánykollégium végzősei

Ballagási ünnepség volt ma a zárdakápolnában, ahol a Boldogasszony Iskolanővérek Nagybecskereki Kollégiumának végzősei búcsúztak el a nővérektől, nevelőktől, társaiktól.

Msgr. dr. Német László nagybecskereki megyéspüspök Masa Tamás atya segítségével celebrálta az ünnepi, hálaadó szentmisét, aki prédikációjában útravalóul egy tanulságos mesét olvasott fel a lányoknak. Beszédében arra is kitért, gondolják át még egyszer mit kaptak a nővérektől, továbbá arra kérte a lányokat, a kollégiumban megkapott “értékeket” vigyék tovább.

Az idén 9 leányt búcsúztatott Julianna nővér, a leánykollégium vezetője, aki két szó köré fűzte gondolatait, amelyek egyben minden jelenlevőnek is szóltak: elengedés és elindulás.

A ballagó lányok ezúttal is kaptak ajándékokat, egy-egy vademecum-füzetet, amelyekbe belekerültek a kollégium növendékeinek, nővéreinek, nevelőinek, a személyzetnek a gondolatai, továbbá kaptak még egy-egy szentírást, nyakláncot kereszttel, a rendalapító képét, hisz ehhez az intézményhez tartoztak az elmúlt időszakban, egy történelmi könyvvel is megajándékozták a lányokat, és egy-egy meséskönyvet, amelyeket az anyaországból küldtek a szórványba.

Egyébként már most, jubileumi hangulatban zajlott a ballagás, hiszen a Boldogasszony Iskolanővérek Nagybecskereki Kollégiuma az idén tartja fennállásának 20. évfordulóját, Gizella nővér alapította 1996-ban, és ebből az alkalomból szeptemberben tartanak több rendezvényt, megszervezik az öregdiákok találkozóját, továbbá a többi között a kollégium felveszi Szatmári Karolinának, az első leányiskola alapítójának a nevét, akinek a síremléke a zárdatemplomban található.

Kónya-Kovács Otília


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »