Elaludhatott az M3-ason árokba hajtó turistabusz sofőrje

Elaludhatott annak a busznak a sofőrje, amely árokba hajtott az M3-as autópályán, hétfő hajnalban – legalábbis ezt állította a buszos utazást szervező cég, a Nyírség Utazási Iroda ügyvezető igazgatója a Dehir.hu-nak, miután beszélt a jármű két sofőrjével és az utasokkal nem sokkal a baleset után.

Asztalos Zoltán a portálnak elmondta, a 2003-ban indult utazási irodának ez az első nagyobb balesete. A balmazújvárosi buszcéggel nem most először szerződtek, tíz nappal korábban már egy csoportot kiutaztatott Svájcba, és akkor nem volt semmi gond. A balmazújvárosi céget megbízhatónak találták, a busz kifogástalan műszaki állapotban volt, a sofőrök tapasztaltak voltak – tette hozzá.

Az ügyvezető szerint a busz éjszaka indult el Balmazújvárosról. A baleset előtt húsz perccel tartottak kávészünetet, ekkor cseréltek a sofőrök. Asztalos Zoltán beszélt a sofőrökkel és az utasokkal is, és az elmondásokból úgy tűnik, hiába csak húsz perce vezetett a sofőr, valamiért pár másodpercre lehunyhatta a szemét, elaludhatott, ez okozhatta a balesetet.

http://mno.hu/

Az ügyvezető felhívta a figyelmet arra, hogy az Allianz biztosítja az utasokat, a sérültek oda nyújthatják be igényüket, mint ahogy azok is, akiknek anyagi káruk keletkezett, mivel sok poggyász megsérült.

Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Dehir.hu megkeresésére közölte, a rendőrkapitányság tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozása gyanújával indított eljárást, szakértők bevonásával. Egyelőre senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

A balesetben 22-en sebesültek meg, egyikük életveszélyesen, négyen-öten pedig súlyosan. A sérülteket Budapestre, a Honvédkórházba és a baleseti intézetbe vitték.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »