Elakadni látszik a kelet-ukrajnai csapatszétválasztás

Az orosz csapatok nem vonultak vissza állásaikból Sztanicja Luhanszkánál, bár a Minszkben szeptember 21-én aláírt csapatszétválasztási keretegyezmény ezt írja elő – jelentette hétfőn a Védelmi Minisztérium Felderítési Főosztálya, amelynek közleményét az Ukrajinszka Pravda idézi.

„A kelet-ukrajnai megszállt területeken az ellenség igyekszik elhúzni a keretegyezmény végrehajtását. Az ellenség nem hajtott végre csapatvisszavonási intézkedéseket Sztanicja Luhanszka település térségében” – írja közleményében a felderítési főosztály hozzátéve, hogy a helyzet ellenőrzésébe a csapatszétválasztás két másik helyszínén, Zoloténél és Petrivszkénél bekapcsolódtak az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Különleges Megfigyelő Missziójának pilóta nélküli repülő szerkezetei.

„Az ukrán fél információkat adott át az EBESZ Speciális Megfigyelő Missziójának arra vonatkozólag, hogy Lutuhine, Makijivka, Donyeck, Novomikolajivka és Rozdoljne térségében harckocsik, önjáró lövegek, 122 mm-es Hrad rakéta-sorozatvetők állomásoznak” – tették hozzá a felderítésnél.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy az Ukrán Fegyveres Erők vasárnap a szakadárok tüzérségi támadásai miatt elhalasztották csapataik és eszközeik visszavonását Sztanicja Luhanszka térségéből.

Andrij Liszenko, a Védelmi Minisztérium hadműveleti kérdésékben illetékes szóvivője hagyományos napi sajtótájékoztatóján hétfőn közölte, hogy az elmúlt 24 óra folyamán négy ukrán katona sebesült meg a terrorellenes művelet (ATO) övezetében ellenséges tűzben – tudatja a Kárpátalja hetilap internetes változata.

Az ATO vezérkarának a kijevi védelmi tárca honlapján megjelent összegzése értelmében a szakadárok az elmúlt nap folyamán 22 alkalommal nyitottak tüzet a kormányerőkre.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Kelet-Ukrajna, ukrán válság, ukrajnai hírek, ukrán hadsereg, kelet-ukrajnai szakadárok, szakadárok, minszki megállapodás, UkrajnaForrás: Kárpátalja


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »