Eladósorba kerülhet a magyar Tesco

Eladhatják a Tesco közép-európai, illetve azon belül a magyar érdekeltségét, csak megvárják a jövőre lejáró egyik hitel kifizetését.

Visszafizeti jövőre a Tesco annak a hitelnek az utolsó részletét, amit a közép-európai üzletág működéséből finanszíroztak, ezután pedig akár a magyar leányvállalat eladására is sor kerülhet – értesült a Magyar Idők. A cég tavaly már döntött tizenhárom veszteséges magyar áruház bezárásáról: jelenleg 208 üzlet működik több mint húszezer foglalkoztatottal. Tesco Európa néven egységes vezetés alá került a magyar, lengyel, cseh és szlovák leányvállalat, nálunk pedig megszűnt az optikai üzletág és a mobiltelefon-szolgáltatás.

A Magyar Időknek nem cáfolták, hogy felmerülhet a hálózat eladása a jövőben. Ehelyett a lap megkeresésére arról beszéltek, hogy idén több mint 3,5 milliárd forintot fordítanak bérfejlesztésre. Május 31-e után hozhatják nyilvánosságra, éves szinten sikerült-e nyereséget elérni a korábbi üzleti évre vonatkozó 68 milliárdos veszteség után. A kormány ugyanis két éve írta elő: a két egymás utáni évben veszteséget termelő cég 2017-től nem lehet jelen a napi fogyasztási cikkek piacán. A Magyar Idők londoni forrásai szerint viszont idén nyereségről számolhatnak majd be.

Lázár János miniszter a csütörtöki Kormányinfón beszélt arról, hogy a kiskereskedelemben is a magyar többségi tulajdon a cél. Ennek jegyében több hazai magánbefektető is érdeklődhet majd a magyar Tesco iránt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »