„El kell innen takarítani” – Reggeli járat

„El kell innen takarítani” – Reggeli járat

Adás:
2017. január 12., csütörtök 5.50

„El kell innen takarítani” – így fogalmazott Németh Szilárd, amikor a civil szervezetek tevékenységének visszaszorításáról beszélt. A Fidesz alelnöke eddig három, szerinte álcivil szervezetet nevezett meg. Vendégünk az egyik ilyen szervezet, a Helsinki Bizottság társelnöke, Pardavi Márta lesz.

A szocialisták szerint diktatúrákat idéz Németh Szilárd kijelentése. Harangozó Tamás MSZP-s politikus érkezik a stúdióba, akit az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségéről is kérdezünk.

Több tanulmány is készült az elmúlt években arról, hogy a válóperek jelentős részét közvetlenül karácsony után kezdeményezik. A tendencia hazai szakemberek szerint most kicsit változott, sokan már december elején beadják a válókeresetet. Az okokról és a megoldási lehetőségekről Orbán Nóra párkapcsolati szakértővel beszélgetünk.

Az utolsó fél órában a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karának vicces és vagány kampányával ismerkedhetünk meg, kisfilmjükben a középiskolásoknak mutatják be miért érdemes építőmérnöknek lenni. Lovas Tamás oktatási dékánhelyettes és Rózsa Szabolcs tanszékvezető lesznek vendégeink.

Majd kapcsolunk a Duna-partra, a Batthyány térre, ahol egy mobil szaunát állított fel a Valyo, Város és Folyó Egyesület. Hogy hogyan fejleszti ez a kezdeményezés a fővárosi közösség életet azt a projekt koordinátora, Tömör Miklós mondja el.

És végül, Duplalemezes válogatás albumon dolgozik a Kowalsky meg a Vega. A zenekar  már az év elején stúdióban vonult, a régi dalok újrahangszerelése mellett hat új szám is készül. Az együttes énekesével, Kowával zárjuk a Reggeli járatot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »