Ekeng halála: bűnvádi eljárás indult egy mentőorvos ellen

Ekeng halála: bűnvádi eljárás indult egy mentőorvos ellen

Bűnvádi eljárás indult egy mentőorvos ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy nem részesítette megfelelő elsősegélynyújtásban Patrick Ekeng kameruni labdarúgót, aki május elején egy román bajnoki mérkőzésen lett rosszul, majd elhunyt.

ekeng_ambulanta_04290300_b

A 26 éves Ekeng a Bukaresti Dinamo játékosa volt, és a Viitorul elleni mérkőzés 69. percében lett rosszul. A labdarúgó hét perccel korábban állt be csereként.

Mihaela Duță mentőorvost csütörtökön hívták be a bukaresti ügyészségre, ahol közölték vele, hogy gyanúsítottként bűnvádi eljárás indul ellene – írja az MTI. Az ügyészek szerint a mentőorvos nem tartotta be az ilyen esetekre előírt eljárást, és nem kezdte el már a pályán a játékos újraélesztését.

A vádhatóság szerint a mentőorvos mulasztása miatt nem volt esélye a kameruni labdarúgónak a túlélésre. Az orvos a tragédia után azt állította, a játékosnak még volt pulzusa, amikor rosszul lett, ezért nem végzett rajta újraélesztést a pályán. A boncolási eredmények szerint Ekeng egy afrikai emberekre jellemző szívbetegségben szenvedett, és ez okozta halálát.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »