Éhségsztrájkba kezdtek a migránsok Athénban

A rossz életkörülmények elleni tiltakozásul menekültek százai kezdtek éhségsztrájkba a volt athéni repülőtéren kialakított ideiglenes befogadótáborban – jelentette szerdán a Kathimerini című görög napilap.

Az Ellinikon nevű volt légikikötőben a demonstrálók kedd reggel óta nem vesznek magukhoz ételt, amelynek minőségét egyébként is kifogásolják.

Az ideiglenes befogadóközpontban jelenleg nagyjából 3500 menekült és migráns tartózkodik, többségük afgán állampolgár. A görög újság jelentése szerint a táborlakók, mindenekelőtt a gyerekek körében egyre gyakrabban okoz gondot a vérhas, vagyis a vastagbél fertőzéses megbetegedése.

Görögországban a nyugat-balkáni migrációs útvonal márciusi lezárása óta több mint 50 ezer menekült és migráns gyűlt össze, bár a március 20-án hatályba lépett EU–Törökország megállapodás nyomán jelentősen visszaesett a Törökországból Görögországba illegálisan érkezők száma. Jannisz Muzalasz görög bevándorlásügyi miniszter május elején azt mondta: arra számít, hogy hosszabb távon mintegy 40 ezer menekült és migráns marad az országban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »