Együtt marad a Babos, Svedova duó!

Együtt marad a Babos, Svedova duó!

Úgy tűnik, végleg megtalálta párját Babos Tímea. Na, persze most nem a magánéletéről van szó, hanem a női párosról teniszben. Az elmúlt hétvégén befejeződött wimbledoni tornán döntőig menetelő magyar teniszező sokak nagy örömére együtt marad a kazah Jaroszlava Svedovával, ugyanis mindkét fél úgy döntött, a US Openig mindenképpen együtt játszanak egymással.

Babos Tímea még március közepén állt össze a kazah Jaroszlava Svedovával, akivel 2013-ban már játszott együtt, nyertek is Taskentben. Noha kezdetben csak rövid távú párosozásról volt szó kettejük között, ám annyira passzolnak egymáshoz, ráadásul az eredmények is sorozatban jöttek – a nagy tornák közül Indian Wellsben elődöntőztek, míg Miamiban és Wimbledonban már a fináléig jutottak –, hogy a wimbledoni tornáig szóló megállapodásukat legalább a US Open végéig meghosszabbították.

Ráadásul a világranglistán is előrébb léptek: a 23 éves soproni teniszező pontszáma a wimbledoni döntőnek köszönhetően 3670-ről 4190-re módosult, aminek köszönhetően már a 11. a női párosok világranglistáján.

Ugyanakkor a 2016-os világbajnoki pontversenyben a magyar, kazah kettős a negyedik helyre jött fel, így folytatva a közös munkát, minden esélyük megvan arra, hogy év végén ott legyenek a szingapúri világbajnokságon, ahova a világ nyolc legjobb párosa kvalifikálja magát.

„Úgy döntöttünk Szlavával, hogy folytatjuk a közös szereplést, és a US Openig, a 2016-os szezon utolsó, negyedik Grand Slam-tornájáig mindenképpen együtt játszunk tovább. Ugyan most a riói olimpia kerül középpontba, de utána Cincinnatiban és New Havenben már újra együtt játszunk majd a US Open felvezetéseként” – jelentette ki Babos Tímea.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »