Egyszerűbbé teszik a szerződéskötéseket

Egyszerűbbé teszik a szerződéskötéseket

Egységes szerződésmintát vezetnek be szeptemberben a magyarországi klinikai vizsgálatoknál – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár.

Ónodi-Szűcs Zoltán kiemelte: az új szabályozás a klinikai vizsgálatot kezdeményező cég és az intézmények között létrejövő szerződéskötést teszi egyszerűbbé, ezzel egy-egy gyógyszer bevizsgálása és a bennük lévő hatóanyag tulajdonságainak, valamint hatásainak feltárása is gyorsabban elvégezhető lesz. A politikus szerint ezzel a betegek szélesebb körben juthatnak majd a legkorszerűbb gyógyszerekhez.

„Az a folyamat, amelynek le kell zajlania minden vizsgálat kapcsán, azaz hogy alá lehessen írni egy ilyen szerződést, nagyon meg fog gyorsulni, hiszen nem kell vitatkozni különböző jogászoknak különböző intézményekben. Ez egy olyan keretrendszer lesz, ahol már csak az apróságokban kell tudniuk megegyezni az intézményeknek és a gyógyszergyártóknak. Hangsúlyozom, hogy nem szeretnénk elvenni semelyik jogosítványát az intézményeknek” – mondta az államtitkár.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »